Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

11

august 2016

0

COMENTARII

Baza Sportiva Oltenita, locul unde nimeni nu pãzeste nimic

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Transmite povestea mai departe...

bazaDespre terenul de tenis de lângã Orãselul Copiilor am mai vorbit în iunie, spuneam atunci cã, fiind singura bazã sportivã publicã din Sectorul 4, neînchiriatã în prezent, ar putea fi utilizatã gratuit de cei mai activi dintre noi -pentru ca asa zice H.G. 283/2003, nu pentru cã mi s-ar fi nãzãrit mie. La câteva zile dupa publicarea articolului Ministerul Tineretului si Sportului trimite tinerii din Sectorul 4 sã se antreneze în pârloage. România nu mai vrea sportivi de performantã, baza sportivã Oltenita a fost vandalizatã, pentru ca nu a fost finantatã paza acesteia.

In plus, aflãm de pe site-ul Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti ca ministerul nu a luat (până la data de 21 iunie 2016) nicio decizie cu privire la punerea în funcțiune a bazei sportive Oltenita. Aceeasi Directie afirmã cã a efectuat toate demersurile legale necesare pentru punerea în functiune si asigurarea pazei. Lipsesc doar banii.

In septembrie 2014, Asociatia Club Sportiv „RAICEA” a câstigat licitatia pentru închirierea bazei, dar contractul a fost reziliat de comun acord dupã doar trei luni. De atunci terenul este pãrãsit, acoperit de buruieni, populat de pisici si vandalizat de oameni cu exces de energie, pentru cã Ministerul Tineretului si Sportului nu dã doi bani pe el -la propriu-  dar n-are nimic împotriva utilizãrii acestuia de locuitorii Sectorului 4, conform programului national „Miscare pentru sãnãtate”, de trei ori pe sãptãmânã, câte douã ore.

raspuns MTS adresa deputat Dumitru

Scriam în primul articol cã nu mi se pare deloc absurd ca Primãria Sectorului 4 sã aibã un cuvânt de spus în aceastã situatie, chiar dacã baza sportivã Oltenita nu se aflã în administrarea acestei institutii. Aruncatul responsabilitatii de la o institutie la alta a devenit un sport prea popular la noi, bafta lui cã nu are nevoie de un alt teren pentru antrenament decât tara, orasul, sau sectorul. Nu un teren de tenis pe care nimeni nu e în stare sã-l curete si sã-i repare gãurile din gard, nici ditai Ministerul care-l administreazã, nici Primãria în curtea cãreia a avut ghinionul sã se afle.

Chiar e imposibil ca baza sportivã Oltenita sa fie reintegratã anul ãsta în circuitul tenisului bucurestean?

Transmite povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *