Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

4

august 2016

0

COMENTARII

Cinci luni si o sutã de povesti!

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Transmite povestea mai departe...

În urmã cu cinci luni, pe Berceni de Poveste apãreau primele articole, primele povesti despre bucata de pãmânt unde, noi, bercenarii, ne întoarcem mereu la sfârsitul zilei, uneori întristati de schimbãrile petrecute parcã pe nesimtite, alteori însufletiti de viata pe care o simtim palpitând pe strãdutele cartierului. Apoi ati venit voi si le-ati citit, pentru cã vã e drag Berceniul, fie cã aici v-ati nãscut si ati copilãrit, fie cã ati venit de curând sau destinul v-a mânat pasii în alte pãrti.

Am (re)descoperit împreunã o multime de povesti vechi, captivante si tragice, am cunoscut personajele care au influentat dezvoltarea cartierului, am admirat operele artistilor fascinati de strãzile pãrtii noastre de oras si-am mângâiat obrajii scorojiti ai caselor mai bãtrâne decât oricare din noi. Iar voi, cititorii, ati împãrtãsit cu drag din amintirile voastre si, în felul acesta, cred cã toti am cunoscut mai bine Berceniul si împrejurimile sale.

Cel mai mult si mai mult v-au placut povestile despre Balamucul din Berceni, Cimitirul Bellu, Mãnãstirea Vacaresti, Lacul Cocioc si magazinul B.I.G. Berceni, iar presa româneascã nu a rãmas indiferentã fatã de unele articole. Evenimentul Zilei a preluat povestea despre sfârsitul Mandravelei, iar povestea Fortului 12 Berceni a fost republicatã de Realitatea. Am atras atentia Primãriei Sectorului 4 asupra câtorva obiective cu potential turistic si cultural abandonate, precum Amfiteatrul de lângã Orãselul Copiilor si Baza Sportiva Oltenita, si vom scrie în continuare despre astfel de subiecte de interes social.

Intre timp, pagina de Facebook, @bercenidepoveste, s-a fãcut mare si frumoasã, si în curând vom atinge pragul de 10.000 de cititori! 🙂

Berceni de Poveste vã multumeste din toatã inima lui mare de cinci luni si vã pregãteste materiale noi si la fel de interesante! 😀

Transmite povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *