Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

25

august 2016

0

COMENTARII

Locuitorii nemultumiti de pe soseaua Oltenitei au protestat la cârciuma Curcan

Scris de , in categoriaPovesti din Berceni

la ciresica
Transmite povestea mai departe...

Se pare cã, în toamna anului 1937, câtiva locuitori de pe soselele Oltenitei, Giurgiului si strada Pieptãnari s-au supãrat pe primãria Bucurestiului atât de tare, încât au pus de-un protest la cârciuma Curcan.

Ce i-a enervat?

Oamenii parcã vorbeau cu peretii când îsi exprimau doleantele privitoare la nevoile pãrtii lor de oras. Le trebuiau multe: tramvai si trotuare pe Giurgiului si Oltenitei, autobuz pe Viilor si mãcar o piatã pentru târguielile zilnice. Prim ajutorul primarului Alexandru Gh. Donescu avea însã o altã pãrere, si anume cã cetãtenii cu pricina nu sunt altceva decât sunt niste nerecunoscãtori. Aflând cã au organizat un protest la crâsma de pe Calea Serban-Vodã, din coltul bulevardului Pieptãnari, domnul V. Vasilescu a decis sa însceneze o manifestare- da, chiar si-n ’37 ne pricepeam la mascarade. A strâns alti câtiva oameni si i-a pus sã vinã la primãrie cu cele mai bune gânduri si sã-i aducã multumiri publice pentru amenajarea unei grãdinite la Pieptãnari si alte lucrãri edilitare.

Gazeta municipalã a fost însã cu ochii pe ajutorul primarului si l-a demascat în numãrul din 5 septembrie 1937.

In ce-i priveste pe protestatarii de la Curcan, cârciuma cu o orãtanie împãiatã pusã la vedere pe raft, mãcar au avut patricienii, mustarul si berea la îndemânã.

 

Captură de ecran din 2016.08.25 la 13.10.52

 

Imagine sus: Restaurantul „Ciresica”, foto de Willy Pragher

 

Transmite povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *