Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

13

septembrie 2024

0

COMENTARII

Capitala împlinește 565 de ani! Pe 21 și 22 septembrie avem Zilele Bucureștiului, în Piața Consituției

Scris de , in categoriaActualitate, Povești de azi, Povești din vremuri vechi

Du povestea mai departe...

Împlinirea a 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului va fi sărbătorită pe 21 și 22 septembrie în Piața Constituției, printr-o serie de evenimente captivante, inclusiv un concurs de video mapping, concerte live și activități pentru toate vârstele, sub numele deja cunoscut – Zilele Bucureștiului.

Concursul internațional de 3D video mapping, iMapp Bucharest, ajuns la cea de-a 9-a ediție, va transforma orașul într-o „veritabilă capitală mondială a luminii”. Spectacolul artelor vizuale și al tehnologiei va fi proiectat pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului.

În parteneriat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri internaționale, concursul va prezenta publicului cei mai buni și talentați artiști din domeniu:

  • MP-STUDIO (câștigătorii marelui concurs Chongqing International Light Art Festival din China)
  • Dirk Rauscher (câștigătorul Premiului Publicului la Video Mapping Festival din Lille, Franța)
  • LUCID collective (câștigătorii Genius Loci Weimar Festival din Germania)
  • The Fox, The Folks (câștigătorii Marelui Premiu la 1minute Projection Mapping din Japonia)
  • Ivo Kovacs (câștigătorul Marelui Premiu la Zsolnay Light Festival din Ungaria)

Tema din acest an, „LEGACY”, va onora bogăția culturilor, folclorului și tradițiilor, dar și valorile și emoțiile universale. PIXEL, MC-ul virtual al iMapp Bucharest, generat de inteligența artificială, va interacționa cu spectatorii și va prezenta echipele participante.

La finalul serii, un juriu format din experți ai artelor vizuale internaționale va desemna marele câștigător. Publicul își poate susține echipa preferată printr-un SMS cu tarif normal, la un număr disponibil în seara evenimentului.

Pe parcursul celor două zile, Bucharest Street Food Festival – special edition by iMapp, „cel mai mare eveniment de street food din Europa”, va aduce în Piața Constituției preparate din peste zece bucătării internaționale. Atmosfera va fi animată de artiști stradali, oferind un program variat și captivant. Pe 22 septembrie, începând cu ora 11.00, sărbătoarea oraşului continuă cu muzică live, în Piaţa Constituţiei şi cu Bucharest Street Food Festival (peste 50 de food truck-uri).

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.