Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

9

martie 2016

10

COMENTARII

Ai ce-ti trebuie ca sa devii bercenar profesionist?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

ce face un bercenar profesionist
Du povestea mai departe...

 

Unii locuiesc in Berceni fara sa puna macar un dram de pasiune in treaba asta, fara sa se lase inclusi in metabolismul cartierului si, cel mai grav, fara sa umple vreodata sifoane. Sunt genul de oameni care, daca s-ar lansa in muzica, n-ar sufla un cuvintel despre cartierul lor. Imaginati-va ca Wu-Tang Clan sau Jennifer Lopez n-ar fi zis nimic despre Bronx in cantecele lor. Cam atat de grava e situatia cu tipul asta de oameni.

Ce-ti trebuie totusi ca sa devii bercenar profesionist? Chill, nu e nevoie de studii si nici nu e musai sa o dati pe hip-hop. Nu trebuie nici sa va tatuati numele cartierului pe triceps sau deasupra fundului. Exista totusi cateva chestii care fac toata diferenta, mai in gluma, mai in serios, intre bercenarii bagati cu trup si suflet in cartier, si cei care nu au mai mult decat o adresa care sa-i reprezinte.

Pomenitul in treacat

Bercenarul are o inimioara mica si-a dracu pe undeva prin organism, care bate-n legea ei pentru cartier, fie ca omul e nascut si crescut, sau doar mutat recent in perimetrul marginit de Oltenitei, Giurgiului, Luica si Turnu Magurele, conform Wikipedia. Se intampla sa pomeneasca in treacat ca sta in Berceni, apoi indreapta spatele si-si trage pe fata expresia de Sunt un fel de dur, daca ma-ntelegi.

Trening fara dunga laterala

Stiu ce-o sa spuneti, ca ati vazut bercenari in pantaloni de trening cu dungute pe margini. Mai ales la mall, la banca si in fata blocului, in combinatie cu adidasi si tricou cu burta. Dar daca vreti sa fiti bercenari stilati, sofisticati de-a dreptul, mergeti pe varianta trening simplu, gri inchis, larg, purtat cu bocanci si hanorac. Daca puneti gluga pe cap, deja intrati in categoria Sunt foarte dur, vreau si eu doua paini si niste pufuleti, va rog.

Vrei, nu vrei, umpli sifoane

Cu apa de put. Sa dai un jet in paharul cu vin, de sa nu stie ce l-a lovit. Unde mai pui ca te loveste o nostalgie cand te duci sa umpli sifoanele, de incepi sa lacrimezi pe stradute. Dar nu prea mult, pentru ca daca te vede vreun vecin, n-o sa-ti mai spuna nimeni Durul, poate cel mult Durulet.

Celofan si papiote

Bine, nu doar papiote, ci toate maruntisurile de prin casa, cand ramai fara bani pentru pacanele. Un radio vechi, niste Sven Hassel, o pereche de pantofi. Scoti celofanul in fata blocului, pe trotuar, in doua minute incep sa vina prietenasii cu petul de bere, si-ncepeti sa va uitati dupa gagici. Daca vinzi ceva, bine, daca nu, cel putin te distrezi ca durii, in strada.

Masina mica, mica de tot

Stiu ca vrei un gipan, dar hai sa fim seriosi, unde-l parchezi? Un bercenar profesionist nu-si bate capul cu masina. Are prieteni care-l duc pe unde are nevoie. Un bercenar eco-profesionist are bicicleta. Iar un bercenar care sta aproape de metrou, sigur are abonament de 60 de calatorii. Si durii mai merg cu metroul cateodata.

 

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Alina
  2. vrumilă
  3. Sefu' la tot cartieru'
  4. Melcu
    • Marilena
    • Cristofor din Pantelimo'
  5. Yui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.