Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

23

septembrie 2016

0

COMENTARII

Ãla mic si negru care dãrâmã semne de circulatie-n Berceni

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Hai sã vã spun si vouã, ca sã nu vã speriati dacã-l întâlniti, sau dacã dãrâmã vreun semn de circulatie pe voi (mã rog, dacã-l dãrâmã pe voi, e bine sã vã speriati, si sã fugiti la timp), sã vã spun, carevasãzicã, despre unu’ mic si negru, chiar al dracu’, cu tot nãsucul lui umed. L-am gãsit dând târcoale locului faptei, adicã trecerea de pietoni de la intersectia strãzii Tulnici cu soseaua Oltenitei. E drept, vãzusem de vreo trei zile semnul de trecere de pietoni batjocorit, cu fruntea-n copacul alãturat, parcã cersind îndurare trecatorilor, si mã gândeam cã l-o fi dezradacinat vreo masinã, cum se întâmplase zilele trecute cu ceasul-vedetã din Piata Romanã.

colaj-pisic

Dar am înteles cum stãteau de fapt lucrurile abia când l-am vazut pe fortosul ãsta mic, împãunându-se cu fapta lui si mieunând glorios, ca un rãzboinic cu coadã. Nici n-am avut curaj sã-i spun sã punã semnul de circulatie la loc, cã deja mã ameninta cu niste ochi galbeni de drãcusor, si niste miscãri ondulatorii prin care-mi sugera sã-i dau imediat toatã mâncarea din sacosã, altfel… mã miaunã întruna.

Asa cã, dacã-l întâlniti, aveti grija, poate vã dãrâmã si pe voi, si dupã aia trebuie sã-l tineti în brate pânã se plictiseste.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.