Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

8

iulie 2019

1

COMENTARII

Berceni va concura cu Manhattan! Vom avea un ”Central Park” în buricul cartierului

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni, Povești din cartier Berceni

Berceni
Du povestea mai departe...

Prin octombrie 2018, primăria anunța că va începe lucrările pentru modernizarea pieței Agroalimentare Sudului, piață care vrea să devină un fel de mall vis-a-vis de celălalt mall, așa cum scriam la vremea respectivă. De atunci au trecut, dacă nu mă înșală matematica, vreo 9 luni. Ei bine, weekendul trecut, primăria a anunțat că a terminat etapa de demolare a pieței vechi și, pe lângă promisiunea cu ridicarea în locul ei a unui ”complex agro-alimentar ultra-modern”, se pare că ne alegem și cu un ”parc de 10.000 de metri pătrați”.

Gata cu comercianții ambulanți, cu tonetele care funcționau ilegal și cu actele de infracționalitate de la Piața Sudului. De mai bine de o săptămână, Primăria Sectorului 4 a început demolarea chioșcurilor comercianților care își desfășurau activitatea contra legii, pe domeniul public de la Piața Sudului, una dintre cele mai mari piețe din Capitală. În locul lor, Primăria va face un parc nou, cu o suprafață de 10.000 de metri patrati.conform unui comunicat de presă al primăriei de sector.

Cum de treaba cu modernizarea Pieței Sudului știam deja, informația care mă interesează, și cred că și pe voi, este când vor fi gata lucrările. După cum afirmă primăria, la sfarșitul acestui an. Așa să-i ajute Dumnezeu, cum zice americanul.

Cei cu parcul nou din buricul Berceniului și cum se va numi?

După spune afirmă, într-un interviu, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, parcul se va numi „Parcul Central„.

Și vă dați seama că imediat mi-a zburat gândul la Central Park din Manhattan, New York 🙂

Carevasăzică, vom concura cu americanii, ce să mai… Dincolo de glumă, ideea este chiar foarte bună. Pentru că, după betoane, borduri și șantiere peste șantiere în sectorul 4 (și mai cu seamă în Berceni), un parc nou nu are cum să fie decât o idee bună.

Ce informații mai dezvăluie primăria (spicuiesc din comunicatul de presă):

”Parte integrantă a unui amplu proiect de modernizare a zonei Piața Sudului,(ce cuprinde construcția unei noi piețe agro-alimentare, a unei parcări P+2 precum și lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, de fluidizare a traficului, de regenerare urbană), parcul va fi amenajat chiar în “inima” Sectorului 4, în zona delimitată de Strada Nițu Vasile (în vest), de Șoseaua Olteniței și de Șoseaua Berceni (în est) și de Complexul agro-alimentar Big Berceni (în sud).

Noua oaza de verdeață se va întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri patrati. Aici, locuitorii Sectorului 4 și nu numai se vor putea relaxa într-un spațiu verde generos, cu fântâni arteziene, cu mobilier urban modern și elemente de decor naturale. Mai mult, datorită amplasării într-una dintre cele mai aglomerate zone din sector și în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun, parcul va putea asigura și o gestionare eficientă a fluxurilor de pietoni, foarte ridicate, de altfel, la orele de vârf. Lucrările vor începe în aproximativ 2 luni de zile și vor fi gata până la finalul anului, odată cu finalizarea construcției noului complex agro-alimentar de la Piața Sudului.”

Cum ar trebui să arate noua Piață Sudului după finalizarea lucrărilor. Păi ca-n poza de mai jos:

Sursă: Primaria Sectorului 4

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. Caut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.