Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

28

martie 2016

2

COMENTARII

Ce face un Gigel-de-treaba pentru un Berceni gigea

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Gigel de treaba pentru Berceni gigea
Du povestea mai departe...

Gigel sta in Berceni si ii place cartierul, a copilarit aici, acum si-a adus nevasta intr-un apartament nou, si-a luat masina, ba chiar are si caine, il cheama Maximus. Lumea ii spune lui Gigel ca e baiat de treaba, dar el da din umeri de fiecare data, nu i se pare ca face niste chestii extraordinare. Si are dreptate, sigur nu e Superman, pentru ca nu-si poarta chilotii peste pantaloni si nici nu planuieste sa salveze lumea vreodata, dar chestiile alea il deosebesc pe Gigel-cel-de-treaba de Gigel-cu-care-nu-faci-nicio-treaba.

Dar ce face, dom’le, Gigel asta, zis „de treaba”, de-l ridici atat in slavi? intreaba doamna care tocmai a trecut pe rosu, dar numai putin, aproape ca nu a vazut-o nimeni, daca nu-l punem la socoteala pe pietonul care s-a scapat pe el de frica.

Pai, uite cateva chestii pe care le face, sau mai degraba, nu le face. Incep eu cu cinci exemple, poate le spuneti voi pe restul.

  1. Gigel-cel-de-treaba nu arunca hartii pe jos. Stiu ca la prima vedere nu pare o chestie prea grava, adica unii fura din buzunare in 202, altii dau in cap pentru nimic, ce mare lucru daca arunci ambalajul de croissant pe trotuar, oricum e plin de chistoace turtite si niste pungi din plastic?! Pai, la prima vedere n-o fi vreo legatura intre aruncatorii de gunoi pe strada si ciorditorii din autobuz, dar o chestie tot o au in comun. Pe toti ii doare la basca.
  2. Gigel-cel-de-treaba nu smulge frunze din gardul viu de langa trotuar, cu un aer boem, ca o demoazela indragostita care rupe petale de margareta, incercand sa prezica sentimentele celui iubit. Nu stiu de ce rup oamenii frunze, ca nu au nevoie de ele. E drept, cand eram mici si jucam verde-stop, era musai sa pastram o frunzulita in buzunar, dar adultii care isi infig mainile in boscheti sau in crengile copacilor, ce fac de fapt? Aduna suveniruri?
  3. Gigel-cel-de-treaba nu parcheaza pe doua locuri, sau in asa fel incat pietonii sa nu mai poata merge decat pe sosea, indrumati de claxoane (daca Gigel este femeie, atunci cel putin incearca, iar azi sunt optimista si cred ca cele mai multe Gigeline chiar reusesc). Nu ma prea pricep la masini sau condus in general, dar am impresia ca unii soferi nu dau doi bani pe obiceiul ala de pe vremuri, cand pietonii mergeau pe trotuar, oarecum in siguranta. Oricum, niciodata, dar niciodata nu o sa-l vezi pe Gigel al nostru parcand pe vreun loc destinat persoanelor cu dizabilitati, decat daca are acest drept.
  4. Gigel-cel-de-treaba nu traverseaza pe rosu. Chiar daca aia mai smecheri rad de el ca sta ca fraieru’ pana se da verde la pietoni. Chiar daca am vazut candva un Gigel-cu-care-nu-faci-nicio-treaba spunand, in timp ce topaia pe rosu in fata masinilor care fornaiau nervoase: „Ce baaa, va e frica de masini? Pierdeti vremea la semafor, atunci!” Ca o fi proba de curaj sau criza de timp, nu stiu, dar mi se pare ridicol. De flirtat, clar flirtezi mai usor in timp ce astepti la semafor, iar timpul il poti economisi cu mai mult spor daca nu-ti verifici telefonul din zece in zece minute.
  5. Lui Gigel-cel-de-treaba nu-i cade rangul daca strange de pe trotuar, sau din gradinitele mici din fata blocului, excrementele patrupezilor Maximus, Blackie sau Toto. Pentru ca nu-si doreste sa nimereasca in metrou, sau in autobuz (ah, karma!), exact langa vreun nefericit care a calcat in norocul potaii sale.

 

 

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. calin
  2. Flori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.