Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

15

martie 2016

0

COMENTARII

Cu Ciprik la pacanele

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Marilena cu Ciprik la pacanele
Du povestea mai departe...

 

Septari: destui; speciale: slava domnului, da; betul: mediu

N-aveam niciun chef de pacanele acum, pe bune. Cateodata mergem la un Loto Prono micut, are sase aparate, doua pixuri legate cu sfoara si un castron cu vreo 23 de numere scrise cu pixul pe bucatele de carton, chipurile sa te-ajute cand alegi norocoasele pentru 6 din 49. E ciochie pe fata, mereu ma cert cu Ciprik, pentru ca el pune la loto doar pe baza de castron. Asa e el, capos. Dar daca tot e sa se dea in pacanele, eu prefer la Loto Prono, e MegaImage-ul exact langa si cat apasa el pe fructe, ma duc sa-mi fac cumparaturile. Cand termin, il culeg, ii pun sacosele in brate si mergem acasa.

Acum nu stiu cum naiba m-a pacalit, de-am ajuns la agentia de pariuri de vis-a-vis. Daca n-ar fi jucatorii casei pe-acolo, Cel-care-vorbeste-cu-aparatele-si-le-injura-pana-oboseste, Dependenta-cu-codite, Dama-purie-titirita-ca-la-nunta, Cel-care-este-tatal-lor-tatal-aparatelor, precum si altii, pe care i-am prins mai rar, de exemplu Cel-care-insulta-zeii-pacanelelor, m-as plictisi. Ciprik zici ca e teleghidat, sta-n scaun, baga banii si apasa pe un buton. Nici cu mine nu vorbeste, se holbeaza in ecranul ala, rareori il vad ca da din buze. Ce zici, ma? Se uita urat la mine si mormaie. Nu stiu daca sa maresc betu’. Parca nu mi-e a bet mare. Sau nu stiu. 

N-are metoda. Mereu i-am zis asta, ca m-am tot uitat pe la ceilalti jucatori. Cel-care-este-tatal-lor-tatal-aparatelor este, bineinteles, cel mai tare. Parca le stie pe de rost. Sau are suflet de profet, putin matrafoxat, dar tot profet. Dama-purie-titirita-ca-la-nunta se vede ca are lovele, nu pentru ca-i spanzura o blanita la gat, ci pentru ca baga numai sutici si nu se-ncrunta catusi de putin. Sta cu orele pe-acolo, niciodata n-am vazut ce profit scoate, dar sigur avea mai multe riduri daca nu-i ieseau schemele. Dependenta-cu-codite se baga-n seama cu fiecare aparat, e genul de jucatoare extraordinar de sociabila. Cel-care-insulta-zeii-pacanelelor este genul patimas, fanatic chiar, si spre deosebire de Cel-care-vorbeste-cu-aparatele-si-le-injura-pana-oboseste, ataca la nivel inalt. Si-a dat seama ca aparatele sunt comandate de undeva de sus, si arunca sudalmi in zeii pacanelelor. Chestie care uneori merge, alteori nu, depinde de voia divinitatii.

I-au intrat specialele lu’ Ciprik al meu. Stii ce expresie are pe fata? Fix aia de dinainte. Robot, frate. I-am zis ca e anhedonic, ca nu simte nicio placere in viata, pai, el nu geme niciodata cand mananca, se hlizeste de doua ori pe an, nu se bucura nici macar cand incepe sa urle aparatul. Vine duduia cu borsetuta, il felicita pe Ciprik, si-al meu se uita blanc la ea, zice A, mersi, ia banii si plecam.

-Hai si pe la Mega, sa luam niste cartofei din aia gata facuti, cu niste sos de usturoi, ii dau cu niste lugu-lugu lu Ciprik pe la nas, daca tot a facut bani. Se uita la mine, stii cum, zici ca l-a deposedat careva de sentimente, nimic nu se citeste pe fata lui, si zice:

Bine. Da’ iei tu ce e de luat, ca eu dau o raita pe la Loto Prono.  

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.