Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

6

iulie 2016

5

COMENTARII

Care era jocul preferat în copilãrie?

Scris de , in categoriaCopilaria in Berceni

jocul preferat în copilărie
Du povestea mai departe...

-Maaaaaama lu’ Marilenaaaa?! O lãsați pe Marilena la joacã?

Maicã-mea se gândea profund, îmi verifica temele, strâmba din nas, mã punea sã-mi iau fustițã în loc de pantaloni scurți-  doar eram fetițã, și mã anunța cã dacã nu-s înapoi acas’ la ora opt, altãdatã nu mai am voie la joacã. Bineînțeles cã se fãcea nouã, ba chiar zece, rãcneam spre balconul meu cã numaidecât vin, imediat ce ajung campioana blocului la badminton.

jocul preferat în copilărie

 

Pentru cã jucam badminton pe stradã, în fața blocului. Atunci puteam face asta, masinile treceau rar, foarte rar, iar când vedeam cã se apropie vreuna strigam simplu „Mașinaaaa”, si opream jocul pânã trecea. Badmintonul era aproape singurul joc la care eram bunã, cu adevãrat bunã. Nu-mi plãcea V-ați ascunselea, iar regulile de la Frunza sau Ţãrile nu le-am înțeles niciodatã. Leapșa mã prinsese destul de tare, mai ales când aveam ocazia sã-l alerg pe vecinul acela slãbuț și brunet, pe care nu mai știu cum îl chema, dar sigur era bãiatul visurilor mele printr-a treia.

 

 

La Ţarã, țarã, vrem ostași eram un mic fenomen, dar m-a vãzut tata spulberând doi puști, m-a anunțat cu voce gravã cã este un joc teribil de periculos și va sta cu ochii pe mine. Iar pânã mi-am pierdut mingea (a se citi „dat-o la schimb pentru patru numere din revista Mickey Mouse”), îmi mai plãcea sã bag spaima-n rațe, la Rațele și vânãtorii.

jocul preferat în copilărieBadmintonul și gimnastica la bãtãtorul de covoare, astea erau cu adevãrat jocurile mele preferate. La bãtãtor evoluam cu o grație desãvârșitã, dar asta numai pentru cã „aparatul” era în spatele blocului, iar noi aveam balconul „pe fațã”. Sã fi vãzut ai mei ce tsukahara grațioasã executam printre tomberoane, la bara unsuroasã de pe care, ha! nu alunecau mâinile prea tare dacã le pudram înainte cu praf (cum de unde praf, de pe jos, praf adevãrat, de Berceni!), cred cã primeam urgent interdicție la bãtãtor și rãmâneam cu un singur joc preferat.

Asa, mãcar au fost douã.

 

 

 

 

Voi de-a ce vã jucați pe strãzile Berceniului, în copilãrie?

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. valentina
  2. tari
    • tari
  3. eugen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.