Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

27

aprilie 2017

0

COMENTARII

Reporterii BBC au venit în Berceni și au vorbit cu „Tyson de România”

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

source: www.bbc.com
Du povestea mai departe...

Jurnaliștii BBC au dat o raită prin Berceni ca să stea de vorbă cu Mihai Nistor, pugilistul care în 2011 l-a învins prin KO, în doar trei runde, pe Anthony Joshua, la Campionatele Europene din Turcia. În reportajul lor, englezii au ales să contureze cartierul în așa fel încât să se potrivească bine cu povestea românului care, deși în trecut a fost mai bun decât britanicul Joshua, acum trăiește modest și boxează în continuare la amatori, spre deosebire de fostul învins, acum superstar internațional și multimilionar. Picurate printre paragrafe, imaginile „blocurilor comuniste decolorate”, expresiile de genul „cartier aglomerat al capitalei României”, „apartamentul modest” pe care îl împarte cu fratele său, rugbist, și, bineînțeles, faptul că Nistor vine din „una din cele mai sărace și corupte țări din Europa”, ne lasă cu o durere surdă, ca după niște lovituri sub centură.

Dar care este povestea lui Mike Tyson de România, vecinul nostru de cartier?

E o poveste amăruie, dar optimistă. Pentru că Mihai Nistor este nu doar un pugilist, ci și un luptător.

Sursa: @mistoihai (Facebook)

Sursa: @mistoihai (Facebook)

La 16 ani s-a apucat de box și oamenii i-au spus că a început prea târziu. Cu toate acestea, după numai trei luni devenea campion național la amatori, dar după o accidentare gravă în 2008, s-a gândit să renunțe la sport și să plece la muncă în Italia. Nu a făcut-o. Și-a relansat cariera la SCM Bacău, a ajuns în semifinala Campionatului European de la Ankara și a câștigat medalia de bronz, după ce a reușit să-l oprească pe Joshua. A doua medalie de bronz a câștigat-o la Campionatul European de la Samokov, iar în 2015 a devenit campion mondial APB la categoria supergrea. Din nefericire, deși se calificase pentru Campionatele Mondiale de box din Qatar, a fost oprit de doctori să urce în ring: ultimul meci îl lăsase cu ochii tumefiați și probleme la interiorul pleoapelor.

După o serie de neînțelegeri avute cu antrenorul, a venit la București și acum se pregătește pentru Campionatul European din Rusia, care va avea loc în vara acestui an. Momentan nu vrea să treacă la profesionism, pentru că își dorește să calce pe urmele idolului său, Nicolae Lincă (medaliat cu aur la Campionatul de la Melbourne, din 1956), și să devină campion olimpic medaliat cu aur la Tokyo. E mulțumit cu viața din Berceni, are o prietenă stabilă, își iubește familia și vrea să rămână în țară.

„Nu sunt foarte talentat”, spune Nistor. Dar îmi place lupta și îmi place să muncesc. Muncă multă, muncă multă, muncă multă. Dacă nu ai mult talent şi munceşti din greu o să învingi talentul de fiecare dată. Sunt ca Tyson pentru că am putere şi mobilitate.”

Surse: www.bbc.com

www.wikipedia.org

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.