Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

18

martie 2016

35

COMENTARII

Ati uitat cele sapte minuni ale Berceniului?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

restaurant Berceni Intre Craci
Du povestea mai departe...

 

Bine, recunosc. Ca niste bercenari adevarati ce suntem, am fi in stare sa gasim mai multe minuni in cartier decat au considerat anticii de cuviinta sa puna in cel mai popular top al lor. Dar haideti sa nu-i complexam chiar atat de tare, si sa ne rezumam (deocamdata) la clasicul septar.

Carevasazica, vorbim acum despre sapte minuni din cartier, sapte distractii din copilarie, sapte locuri pe care niciun bercenar n-o sa le uite vreodata. Si daca se-ntampla sa le uite vreunul, nu-i problema, sute de vecini ii vor sari in cap ajutor, care cu poze, care cu povesti, care cu vreo cicatrice drept dovada. Cum, fratemeleu, nu mai stii cand aveam slapi si mi s-au prins in gard, de-am cazut cu mufa-n asfalt? Pentru ca la noi, in Berceni, nimic nu se uita, totul se povesteste. Pai daca avem ce, povestim, cum sa nu?!

minunile din Berceni

 

1.Masinutele din Oraselul Copiilor, pe care toata lumea, de la copii la adulti, le-a busit cu sete. Si pentru ca inca functioneaza, le vom mai busi de-acum incolo pana nu s-o mai putea, sa ne aduca altele, sa le busim si pe alea, si tot asa, pana cand o sa avem in Orasel masinute zburatoare busitoare.

 

 

2. Cinema Cultural, unde, daca stiai smecheria, foloseai intrarea din spate si-ti ramaneau bani de profiterol dupa film, la cofetaria de alaturi. Acum au facut Carrefour Market in locul Culturalului, iar un profiterol ca lumea n-am mai mancat de cand eram mica.

3. Inghetata la cornet de la Big Berceni, cu cacao si vanilie, care-ti mergea jumate-n suflet, jumate-n creier. Probabil ca si acum mai sunt dozatoare de inghetata la Big, dar nu se compara, domnule, nu se compara. Au schimbat gustul.

4. Strandul Berceni, caruia toata lumea ii spunea „Trei Ligheane” (denumire extrem de populara, impartita cu alte cateva stranduri bucurestene) si peste gardul caruia probabil ca au sarit toti bercenarii, macar o data.

 

By Mihai Petre (Own work)

5. Balta Vacaresti, unde eu, personal, nu am fost decat de doua ori. Prima data eram mica de tot si mi-am izbit doi dinti din fata, dupa un scurt zbor peste saniuta, noroc ca erau doar dinti de lapte. De atunci mi-am tinut curiozitatile despre balta in frau, desi toti copiii din bloc faceau dracarii peste dracarii pe-acolo.

Greva mea a incetat acum cativa ani, cand m-am lasat momita de promisiunile ispititor de ecologiste ale unui domn, si am purces la o plimbare prin stuf. Nu spun mai mult, pentru ca sunt o doamna.

 

6. Restaurantul Berceni, de la intersectia strazilor Emil Racovita, Nitu Vasile si Alexandru Obregia, restaurant pe care locuitorii cartierului il stiau sub felurite nume: “Intre Craci”, “La Militianul Grabit” sau “Incurca Drumuri”. Pana la urma, numele nu conta cine stie ce, important era ca nu gaseai in alta parte un cabernet cu pepsi mai bun.

7. Elefantelul-tobogan din zona scolii 98, iubit cu pasiune in ciuda fundurilor zdruncinate, zdrelite si incinse maxim in timpul verii. Nu-l mai cautati acum, ca nu mai e. Au pus un tobogan modern, care seamana cu un elefant la fel de mult cum seman eu cu Megan Fox.

Du povestea mai departe...

Comentarii

 1. ionut
 2. Dan Baicu
  • Marilena
  • Gabriel
 3. Dan Baicu
 4. Admiratorul tau secret
 5. dany
 6. elena
  • Marilena
   • Dan Baicu
    • Marilena
 7. Cristi
 8. Florin
  • Marilena
   • Florin
 9. Daniel
 10. Daniel
  • Marilena
 11. elia valentino
  • Monica
 12. Andrei
 13. Claudiu Damiam
 14. Olteanu Stefan
 15. Gabriel
 16. Ionitamaeian172
 17. Rotaru
 18. Coco
 19. Monica
 20. Costin Enache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.