Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

25

septembrie 2017

0

COMENTARII

În Berceni se face educație cu adrenalină, la singurul parc de aventură indoor pentru copii din România. În plus, se caută entuziaști pentru angajare!

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

parc aventura Berceni angajeaza
Du povestea mai departe...

Ce legătură ar putea fi între cartierul Berceni, vapoare seismice, aventură, paleontologie, robotică și escaladă? Ei bine, toate aceste elemente care par desprinse dintr-un film cu un Indiana Jones …bercenar, fac parte de fapt din povestea NoGravity Club, singurul parc de aventură indoor pentru copii din România.

Sala de aventură și escaladă destinată exclusiv copiilor se află în zona Piața Sudului, iar Alex Codreanu, cel care a avut inițiativa acestui proiect unic în țară, a decis în urmă cu doi ani să lase în plata domnului vapoarele seismice, unde stătea cu ochii-n patru după capcanele de petrol, și să pună la punct un plan mai vechi, pe care l-a concretizat în cel mai ingenios, util și spectaculos mod.

Acum, pentru că echipa NoGravity se mărește și caută oameni cărora le place să lucreze cu copiii și să se implice în activități de educație non-formală prin aventură, l-am rugat pe Alex să ne povestească mai multe despre parcul de aventură indoor pentru cei mici, din Berceni:

 

 

Parcul de aventură indoor NoGravity Club se află în Berceni, dar tu, Alex, ești bercenar cu casa sau cu …munca? 

 

Bună, Marilena, și mai întâi mulțumesc pentru invitație. Mărturisesc că sunt un fan al blogului Berceni de Poveste, un proiect online așa cum mi-aș dori să fie mai multe.

Sunt născut și crescut după blocurile gri ale graniței dintre Drumul Taberei și Militari, respectiv pe Bulevardul Timișoara. De la 18 ani, după divorțul alor mei, de voie, de nevoie, am locuit mai peste tot în București. Din 2010 mi-am găsit locul alături de familie în Titan. Din 2015 sunt bercenar sunt numai prin adopție, prin munca la NoGravity Club, singurul loc cu trasee de aventură și panou de cățărat indoor destinat în exclusivitate copiilor.

Ca o paranteză, NoGravity Club este vizitat nu numai de bercenari, ci de tot Bucureștiul, inclusiv de provincie. Aș îndrăzni să spun că am pus pe hartă Berceniul și pentru cei care trăiesc în nordul capitalei.

 

Pe site-ul vostru scrie că ai petrecut 10 ani pe vapoare seismice. Ce înseamnă asta mai exact? Cum arăta o zi de-a ta pe un vapor seismic? 

 

Vapoarele de prospecțiune seismică sunt niște vapoare cu o funcție precisă – realizarea unei „radiografii” a subsolului, pentru a identifica eventuale structuri geologice care pot reține hidrocarburi – capcane de petrol cum li se mai spune.

Viața pe vapor nu era atât de romantică pe cât s-ar putea crede. Munceam zilnic 13-14 ore / zi, 7 zile din 7. Munca era diversă și cuprindea lansarea la apă și recuperarea senzorilor seismici, mentenanța acestora și controlul calității datelor seismice pe care le înregistram.

Cam o dată la 1 – 1,5 ani intram într-un șantier naval pentru reparații. Plăcerea de a simți pământ tare sub picioare era compensată de un volum susținut logistică, când fiecare departament făcea achiziții diverse.

Am avut astfel șansa de a ajunge în locuri mai puțin turistice, să aterizez și să decolez cu elicopterul de pe un vapor în mișcare, să conduc bărci și să conduc macarale care deserveau vaporul.

 

Foto arhiva Facebook @NoGravityClub

Cum ți-a venit ideea unui parc de aventură indoor și cum s-a născut proiectul NoGravity Club?

 

Rădăcinile lui NoGravity datează încă din 2003, când înființam una din primele companii de team building din România dedicată clienților corporativi, specializată pe activități montane și alpine.

În 2005 am plecat din țară să îmi fac meseria de geofizician de teren. La sfârșitul lui 2014, cât prețul petrolului s-a prăbușit, am revenit acasă.

Nu mai putea fi vorba de originalitate în team building în România. Cochetam cu ideea de a deveni partener la una din sălile de escaladă pentru adulți din București, unde intenționam să lărgesc portofoliul de servicii la nivelul a ceea ce este NoGravity Club acum. Lucrurile însă nu s-au legat și am decis să încep ceva de la 0, pe cont propriu. Rezultatul final a fost însă influențat de înălțimea și calitatea halelor de închiriat. Sala închiriată de noi ne-a permis ca înălțime doar un panou pentru copii, la care am adăugat câteva elemente exotice – tiroliana care completează conceptul „fără gravitație” și zona de aventură.

Rezultatul este cel mai complex proiect de educație non-formală prin aventură din România, alcătuit din singura sală de aventură și escaladă dedicată exclusiv copiilor, având o ofertă bogată de cursuri și ateliere pentru copii cu subiecte care nu fac parte din programa școlară (n.r. este vorba de ateliere de mecatronică, robotică, paleontologie, educație montană, percuție interactivă, orientare urbană și obținerea uleiurilor din plante). Petrecerile aniversare la înălțime completează oferta noastră, dând culoare și provocând adrenalină celor care s-au săturat de locurile de joacă clasice.

Nu în ultimul rând, de mai bine de un an organizăm și excursii și tabere pentru copii, adolescenți și familie. Chiar ieri am lansat varianta Beta a website-ului dedicat diviziei noastre de servicii Outdoors: NoGravity Explorer – Aventură pentru Familia Ta – http://explorer.nogravity.ro/.

 

parc aventura Berceni angajeaza

Foto arhiva @NoGravityClub

Cum arată o zi normală pentru un instructor al parcului? 

 

Instructorii NoGravity au destule zile ușoare, însă și câteva foarte grele. În weekend spre exemplu avem foarte mulți copii plini de energie care trebuie supravegheați pentru a participa la activități în deplină siguranță. Când la acest lucru adăugăm și faptul că suntem locul care acceptă copii de la cea mai mică vârstă, respectiv 4 ani, puteți acea imagina completă a unei zile în care atenția distributivă, răbdarea, și empatia sunt testate la maxim.

Cum igiena este foarte importantă pentru noi, activitățile de curățenie ne ocupa de asemenea o mare parte din zi.

Nu în ultimul rând, instructorii NoGravity participă periodic și la excursii și tabere în calitate de ghizi și instructori specializați pe diverse activități.

 

Cum e să lucrezi cu copii de dimineață până seara? Ce-ți spui la sfârșitul unei zile pline? 

 

Cred că modul în care își termină fiecare ziua este o chestiune personală. Există însă mereu un copil care îți oferă satisfacții legate de progresele pe care le-a făcut datorită ție, sau faptului că tu ai fost cel care l-a ajutat să îți depășească limitele.

 

 

parc aventura indoor Berceni angajeaza

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.