Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

25

august 2016

0

COMENTARII

Locuitorii nemulțumiți de pe șoseaua Olteniței au protestat la cârciuma Curcan

Scris de , in categoriaPovești din cartier Berceni, Povești din vremuri vechi

cârciuma Curcan
Du povestea mai departe...

Se pare cã, în toamna anului 1937, câțiva locuitori de pe șoselele Olteniței, Giurgiului  și strada Pieptãnari s-au supãrat pe primãria Bucureștiului atât de tare, încât au pus de-un protest la cârciuma Curcan.

Ce i-a enervat?

Oamenii parcã vorbeau cu pereții când își exprimau doleanțele privitoare la nevoile pãrții lor de oraș. Le trebuiau multe: tramvai și trotuare pe Giurgiului și Olteniței, autobuz pe Viilor și mãcar o piațã pentru târguielile zilnice.

Prim ajutorul primarului Alexandru Gh. Donescu avea însã o altã pãrere, și anume cã cetãțenii cu pricina nu sunt altceva decât niște nerecunoscãtori. Aflând cã au organizat un protest la crâșma de pe Calea Șerban-Vodã, din colțul bulevardului Pieptãnari, domnul V. Vasilescu a decis să însceneze o manifestare- da, chiar și-n ’37 ne pricepeam la mascarade.

A strâns alți câțiva oameni și i-a pus sã vinã la primãrie cu cele mai bune gânduri și sã-i aducã mulțumiri publice pentru amenajarea unei grãdinițe la Pieptãnari și alte lucrãri edilitare.

Gazeta municipalã a fost însã cu ochii pe ajutorul primarului și l-a demascat în numãrul din 5 septembrie 1937.

În ce-i privește pe protestatarii de la Curcan, cârciuma cu o orãtanie împãiatã pusã la vedere pe raft, mãcar au avut patricienii, muștarul și berea la îndemânã.

 

protest la carciuma Curcan

 

 

 

 

Imagine sus: Restaurantul „Ciresica”, foto de Willy Pragher

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.