Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

15

decembrie 2016

1

COMENTARII

Câte parcări ne face primarul sectorului 4 la Piața Sudului?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

 

Câte parcări se pregătește să facă primarul sectorului 4 la Piața Sudului? Ei bine, două.

Așa a spus într-un interviu lung și stufos, de peste jumătate de oră, pentru ZF Live, pe parcursul căruia a povestit unde se vor duce banii Primăriei Sectorului 4 în anul 2017.

Printre altele, aproape 5 milioane de euro vor fi investiți în modernizarea Pieței Sudului, care, spune domnul Daniel Băluță, nu este acum decât ”un bazar în care nu găsim nici măcar un loc de parcare”. După o cercetare de piață realizată împreună cu institutul Avangarde, s-a descoperit că una din prioritățile cetățenilor din sectorul 4 o constituie renovarea, îmbunătățirea și extinderea Complexului Comercial Piața Sudului.

Prima parcare va fi construită lângă magazinul Big Berceni, în continuarea pieței, pe partea cu strada Nițu Vasile.

Sursa: www.zf.ro

Sursa: www.zf.ro

A doua parcare, de tip park and ride, cu P+3, se va ridica la stația de metrou. Conceptul de park and ride, împrumutat din marile orașe europene, este destinat șoferilor care locuiesc în zonele rezidențiale și fac naveta în capitală. Ei își vor putea lăsa mașinile aici, urmând să folosească transportul în comun pentru deplasarea prin oraș.

parcare-metrou

 

La finalul proiectului se preconizează că vor fi disponibile 500-600 de locuri de parcare la nivelul Pieței Sudului.

Întrebat de redactorul șef al Ziarului Financiar, domnul Sorin Pâslaru, de ce nu face mai degrabă o parcare pentru biciclete, primarul a dat de înțeles că momentan, în colaborare cu Primăria Capitalei, se lucrează deja la traseele pentru biciclete în sectorul 4, aspect care a fost neglijat până în prezent.

 

 

 

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. Murariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.