Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

7

aprilie 2017

0

COMENTARII

Ce se întâmplă cu Cinema Flamura?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

fostul cinematograf Flamura
Du povestea mai departe...

În timp ce Grupul de Inițiativă Flamura așteaptă un răspuns de la RADEF (Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor), care a cerut clarificări Ministerului Culturii în ce privește procedurile legale de transfer al Cinematografului Flamura în administrarea Primăriei Sectorului 4, pe ușa fostului cinema s-a materializat, cumva, peste noapte, un afiș straniu.

De ce straniu?

Deoarece pe afiș este trecut un număr de telefon, de unde s-a comunicat celor de la Grupul Flamura faptul că există un contract între RADEF și o firmă care administrează acest spațiu și îl subînchiriază acum. 

„Ne întrebăm când a fost semnat acest contract, cu cine, și de ce, având în vedere că Primăria Sectorului 4 a cerut deja preluarea acestui spațiu, așa cum este prevăzut în lege. Vom investiga bineînțeles toate aceste lucruri în zilele următoare. RADEF a încercat tergiversarea preluării acestor spații de către Primării în mai multe orașe din țară, însă a fost în toate cazurile obligată de instanță, definitiv și irevocabil să predea spațiile.”citim pe pagina de Facebook a Grupului Flamura. 

Sursa: facebook @GrupulFlamura

Sursa: facebook @GrupulFlamura

Reamintim că la începutul acestui an Primăria Sectorului 4 și-a exprimat intenția de a prelua în administrare fostul cinematograf.

Grupul de inițiativă Flamura își propune să reînvie un spațiu emblematic pentru zona Giurgiului – Piața Progresul, și anume cinematograful copilãriei pentru multi bucureșteni, Flamura. Acesta este în momentul de fațã unicul spațiu închis din această zonă, care poate gãzdui activitãți pentru copii. În urmã cu câțiva ani, aici a funcționat restaurantul El Paradiso, destinat închirierii pentru nunți, botezuri și alte evenimente.

 

 

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.