Ce vrea de la noi Ghidul de punere în siguranță a blocurilor de locuințe din Sectorul 4?
Scris de Marilena, in categoriaJurnal de Berceni
Prin cutiile poștale din Sectorul 4 au început să apară niște ghiduri colorate, înțesate de caricaturi, care ne explică niscai chestiuni despre punerea în siguranță a blocurilor de locuințe. Dacă n-ați dat încă ochii cu acestea, iaca:
- Balcoanele blocurilor din Sectorul 4 pot să cadă în orice moment și să producă pagube imense sau pierderi de vieți omenești. Pentru a evita pericolele, este urgent să ne punem casele în siguranță.
- Asociațiile de proprietari și proprietarii sunt obligați să repare și să întrețină fațadele clădirilor, pe cheltuiala lor. Altfel, riscă amenzi între 5000 și 8000 de lei și, poate mai grav, vor răspunde pentru pagube materiale sau ucidere din culpă.
- Asociația de proprietari trebuie să caute și să angajeze firma care va realiza expertiza de risc și care apoi va consolida imobilul aflat în pericol. Reparațiile sunt permise numai cu acordul majorității locatarilor.
- Orice bloc trebuie să fie reparat. Doar apoi se poate depune dosarul de anvelopare.
- Asociația trebuie să aibă în cont resursele financiare pentru consolidare. Primăria îi ajută doar pe cei care pot dovedi că n-au bani să contribuie la reparații. Cei cu venituri reduse vor primi tichete pentru materiale de construcții. Ajutorul vine după efectuarea expertizei tehnice.
- Orice lucrare de construcții trebuie autorizată. Înainte de aceasta însă, este obligatorie obținerea unui certificat de urbanism. Informații suplimentare despre întocmirea dosarului se pot obține de la Primăria Sectorului 4, la telefon 021.335.92.30, int. 139, sau prin email la: urbanism@ps4.ro
- Amenajarea Domeniului Public Sector 4 (ADP) îngrijește spațiile verzi. După consolidarea și reabilitarea blocului, lucrătorii ADP vă vor aranja grădina și vă vor monta cele mai noi sisteme de aspersoare (tel. 021.332.10.14 – Societatea ADP4).
- Deșeurile din construcții/amenajări sau cele voluminoase (piese de mobilier, saltele, covoare, etc.) nu sunt deșeuri menajere. Pentru depozitarea și ridicarea controlată a acestora, asociația de proprietari trebuie să solicite recipiente adecvate de la operatorul de salubritate (tel. 021.310.03.15 – Societatea REBU).