Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

4

martie 2016

0

COMENTARII

Cum se vede luna din Berceni

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Cum se vede luna din Berceni
Du povestea mai departe...

 

Dispozitie poetica: da, chiar mai mult decat e sanatos, tipuri de luna: mai multe decat scrie in wikipedia, dezamagiri in dragoste: 1

Pana cand te-ndragostesti de-un vecin, se vede normal, luna noua, luna plina, sau cu coarne. Pana cand ti se aprind calcaiele dupa vreun gentleman in statia de tramvai, aerul isi vede de treaba si miroase ba a tei, ba a ceata. Pana cand inveti sa-ti reglezi pulsul dupa sansele de-a te intalni la coltul strazii cu El, toate membrele iti functioneaza perfect.

Pana sa ma indragostesc de vecinul din blocul cu patru etaje de vis-à-vis, totul era bine si-n acelasi timp, parca nu era nicicum. N-as putea spune ca-mi placea sa fiu nicicum, prefer sa fiu macar oarecum, daca nu suspecta sufleteste de vreun zbucium.

Nu-mi amintesc cum s-a intamplat. Ba, mint. Ti-as putea spune totul, sa stii ca si cum ai fi eu, in caz ca te-ntreaba cineva din senin, ca la examen, Tu de colo, spune, cu exemple, cum e sa fii Marilena din Berceni? As putea face asta, pentru orice eventualitate, dar nu cred, sincer, ca o sa te-ntrebe cineva. Deci, nu-mi amintesc cum s-a intamplat. Pot sa-ti spun doar ce am remarcat dupa aceea, sunt unele aspecte interesante, poate chiar pentru astronomi, neurologi, chimisti si alti specialisti.

Dupa ce te-ndragostesti de-un vecin, luna se vede ca o nesimtita umflata-n pene, care-ti rade-n fata cand el nu te suna. Luna se vede ca un zambet complice cand iti adulmeci esarfa si inca-i mai simti parfumul, ramas printre cateva cute si doua cuvinte netacute.

Dupa ce te-ndragostesti de un gentleman in statia de tramvai, aerul prinde gust de cozonac cu coaja crapata, plin de ciocolata, sau de felie de salam uitata pe masa, intr-o cu totul alta casa, oricum ar fi, alta mancare nu-ti mai trebuie.

Dupa ce-ti reglezi pulsul in asa fel incat sa corespunda cu pasii lui, uiti sa mergi si incerci sa zbori, s-ajungi la luna si s-o iei in brate, s-o cobori din cer si sa-ti chemi vecinul la joaca.

Si dupa aia, cand vecinul se muta din cartier, numai sa mai zica cineva ceva de luna, ca imediat te apuca amocul si incepi sa te transformi in varcolac trist.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.