Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

11

noiembrie 2016

1

COMENTARII

De ce au dispãrut copacii de pe Șoseaua Berceni?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Mã sunã maicã-mea la începutul sãptãmânii, supãratã foc.

-Taie ãștia, mamã, pomișorii de pe Berceni! Erau tineri și frumoși, verzi ca ochii lu’ tac-tu, bine, putin înspicați cu ruginiu de toamnã, dar astea-s amãnunte. Ei, spune tu, ce le fãcuserã lor bieții pomișori, hm?! Ne iau aeru’ de la gurã ãștia, asta ne fac!

Zic în sinea mea, ce naiba, (iar) a luat-o razna ADP-ul? Apoi, cu voce tare:

-Mãi, mamã, calmeazã-te, trebuie sã fi avut totuși Primãria un motiv sã-i taie, poate puneau trecãtorii în pericol, sau poate urmau sã cadã la prima vijelie peste mașini, poate erau prea uscați…

-N-auzi cã erau verzi!?

-Bine, am înțeles, mami, erau verzi și a venit ADP-ul și i-a taiat. Fã-ți un ceai, sã te liniștesti, și-ncerc sã vãd care-i explicația pentru aceastã abominabilã faptã petrecutã în Berceniul nostru.

M-am pus, carevasazicã, pe investigat, și-am aflat urmãtoarele informații despre copacii dispãruți de pe tronsonul Apãrãtorii Patriei-Piața Sudului, chiar de pe site-ul Primariei Sectorului 4, și de pe blogul primarului:

 

  • de fapt, copacii nu au fost taiați și nici nu au dispãrut în ceațã, ci vor fi replantați 

 

  • relocarea copacilor este necesarã din cauza tunelului de metrou al Magistralei M2 (Berceni-Pipera), care este construit foarte aproape de suprafațã (doar 30 cm are solul deasupra plãcii de beton, ceea ce nu permite dezvoltarea normala a rãdãcinii copacilor)

 

  • au fost replantați pana acum 39 de arbori, în următoarele locații: Orășelul Copiilor, Calea Șerban Vodă, Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Bulevardul Dimitrie Cantemir

 

  • aceastã acțiune de salvare a copacilor de pe tronsonul Apărătorii Patriei-Piața Sudului, sădiți deasupra tunelului de metrou al Magistralei M2 ( Berceni-Pipera), vine în întâmpinarea mãsurilor stabilite de Primãria Sectorului 4, împreunã cu Primãria Municipiului București pentru decongestionarea zonei pe o suprafață de 20 m.p. în preajma stațiilor de metrou, ca urmare a controlului tehnic efectuat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov în data de 28.10.2016

 

Sursa: www.ps4.ro

Sursa: www.ps4.ro

Înarmatã cu informațiile aflate, am sunat-o pe maicã-mea sã-i dau raportul, dar n-a pãrut prea mulțumitã. A țâțâit de câteva ori din buze, apoi a oftat de mi s-a rupt sufletul.

-Auzi, și lasã așa, pãmântul ãla chelit de tot?

-Nu, mami, cicã or sã punã niște brazi, așa zicea domnu’ primar pe pagina de Facebook.

-Hm. Brazi? Rãdãcinile brazilor cresc în lateral, ce vrea, sã-i scoatã și p-aștia peste câtiva ani cã s-au întins pânã pe carosabil?!

E cam cârcotașa mama, dar… uneori mai are și dreptate. Om vedea…

Sursa: Facebook @Daniel.Baluta.ps4

Sursa: Facebook @Daniel.Baluta.ps4

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. Sava Foot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.