Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

28

martie 2017

2

COMENTARII

De ce vrea Primăria Sectorului 4 să transforme sala de sport din Orășelul Copiilor în sală de teatru, și cât ne costă?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

La început, accesul a fost gratuit pentru toată lumea în sala de sport din Orășelul Copiilor, inaugurată cu surle și trâmbițe în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 2014. Practic, era vorba de două clădiri construite din fonduri de la bugetul local, una destinată copiilor între 3 și 10 ani și una destinată celor între 10 și 18 ani, împărțită pe două nivele (o sală multifuncțională și o sală de sport cu aparate de fitness, mese de ping-pong, etc), unde tot Bucureștiul avea acces liber, declara pentru Agerpress primarul de atunci al sectorului 4, Cristian Popescu.

Minunea gratuită a durat aproximativ patru luni, până când Consiliul Local a aprobat trecerea respectivelor clădiri în administrarea ADP Sector 4 și instituirea unor taxe pentru accesul la aparatele de fitness, pentru închirierea meselor de ping-pong și a terenului de sport, veniturile urmând să fie virate la bugetul local al Sectorului 4. Cei mici, sub 10 ani, au beneficiat însă în continuare de intrare liberă.

Anul trecut, sala de sport din Orășelul Copiilor a revenit în administrarea Consiliului Local, și recent s-a constatat că în tot timpul ăsta nu a înregistrat profit. Prin urmare, Consiliul Local a aprobat prin Hotărârea 23/31.01.2017 schimbarea destinației clădirii. Sala de sport va fi reconvertită în sală de teatru și cinema, pentru că sectorul nostru are nevoie de un spațiu destinat desfășurării activităților culturale, iar valoarea investiției, așa cum se arată în Proiectul de Hotărâre afișat pe site-ul Primăriei de sector, va fi de peste 7 milioane de lei.

Acum, nu vreau să fiu cârcotașă, pentru că avem, într-adevăr, nevoie de o sală de teatru și cinema, la fel cum avem nevoie și de o sală de sport cu acces gratuit (și pentru cei care depășesc vârsta de 10 ani), dar problema e alta. Mai degrabă sunt intrigată de felul în care, în sectorul nostru, ideile bune sunt constant viciate de un mangament prost al bugetului local și, în timp ce baza sportivă Oltenița este în paragină, la fel ca Amfiteatrul Tineretului, de aproape trei ani se scurg și se vor mai scurge destule milioane de lei din banii contribuabililor într-o clădire construită inițial pentru a fi folosită gratuit de locuitorii sectorului 4. Alți bani, altă distracție, nu-i așa?

 

 

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Dana Pandelescu
  2. remus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.