Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

1

septembrie 2016

0

COMENTARII

Fostul cinematograf Flamura va fi transformat în Centru Cultural pentru Copii

Scris de , in categoriaCopilaria in Berceni, Jurnal de Berceni

fostul cinematograf Flamura
Du povestea mai departe...

Toamna vine cu vesti bune pentru zona Giurgiului-Piata Progresul!

Proiectul de transformare a fostului Cinematograf Flamura în spatiu care va gãzdui activitãti pentru copiii cartierului s-a clasat pe locul 2 în cadrul competiției de microgranturi organizate de incubatorul de proiecte comunitare GENERATOR.

Asta înseamna cã, în perioada 2 – 9 septembrie 2016, se va semna contractul de producție a proiectului selectat cu ARCUB, iar în perioada 17 septembrie – 20 noiembrie 2016 va fi implementat. 

Grupul de initiativa Flamura, care a înscris proiectul în competitie, îsi propune sã reînvie spatiul nefolosit al cinematografului si, în acelasi timp, sã redea oamenilor încrederea în posibilitatea de a influența activitatea autorităților locale în funcție de nevoile lor.

Cinematograful copilãriei pentru multi bucuresteni, Flamura este în momentul de fatã unicul spatiu închis din zona Giurgiului-Piata Progresul, care poate gãzdui activitãti pentru copii. În urmã cu câtiva ani, aici a functionat restaurantul El Paradiso, destinat închirierii pentru nunti, botezuri si alte evenimente. Desi spatiul de spectacole figura în proprietatea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor România Film, conducerea RADEF a afirmat ca întrebuintarea acestuia ca cinematograf nu „mergea”, iar deschiderea restaurantului reprezenta o metoda de… diversificare a ofertei. Acum este însã nefolosit, iar Primãria Sectorului 4 nu detine date sau informatii cu privire la Cinematograful Flamura– acesta a fost raspunsul primit de Grupul de initiativã când a întrebat dacã Primãria de sector a preluat în administrare spatiul respectiv. 

fostul cinematograf Flamura

 

Una peste alta, noi, cei care stim de existenta acestui loc, ne bucurãm cã initiativa de promovare a deschiderii Centrului Cultural Flamura a ajuns pe lista scurtã a competitiei de microgranturi GENERATOR. Printre celelalte proiecte câstigãtoare se numără un spectacol de lumini și umbre în cartierul Floreasca, o serie de spectacole cu scara deschisă în Giulești, colecții de povești din cartierele Tei, Timpuri Noi, Cișmigiu și Băneasa.

 

Generator este un apel de idei urmat de un incubator de proiecte comunitare adaptate nevoilor cartierelor orașului. Proiectul face parte din al doilea proiect-pilot al candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, OPEN LAB și vizează oferirea de microgranturi cetățenilor și comunităților orașului pentru a stimula consolidarea și dezvoltarea capacității de organizare și de acțiune a grupurilor de vecini cu spirit de inițiativă, prin intermediul culturii. Valoarea totală a fondului se ridică la 20.000 Euro care pot fi alocați pentru un număr maxim de 10 proiecte de activare culturală în valoare de 2.000 Euro fiecare.

 

Surse:

Foto si info: Pagina Facebook @GrupulFlamura

Dilema Veche, nr. 438, 2012

www.bucuresti2021.ro

 

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.