Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

2

septembrie 2016

0

COMENTARII

În Berceni, la mall-ul Sun Plaza, începe campania de salvat vieți

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

În București, mai mult de jumãtate din pacienții care au nevoie de transfuzii de sânge au nevoie și de un miracol care sã facã, zilnic, aproximativ 700 de oameni sã spunã: Astãzi salvez vieți!

La cele aproape 60 de spitale publice și private din capitalã se prezintã în fiecare zi aproximativ 300 de potențiali donatori, dintre care doar în jur de 250 pot să doneze, si numai sângele de la 190-200 de donatori trece toate testele.

Centrul de Transfuzie Sanguină București face tot posibilul pentru ca un numãr cât mai mare de oameni sã poatã dona sânge, asa cã în perioada 3-5 septembrie, între orele 09.00 – 13.00, un centru mobil complet echipat pentru actul donării va fi amplasat la intrarea principală Sun Plaza, din Șoseaua Olteniței, precum și în două cabinete special amenajate în policlinica Regina Maria. Recoltarea de sânge va fi realizată de personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță, folosind instrumente de unică folosință, iar sângele va fi folosit pentru pacienții internați în spitalele din Capitală.

Aceasta este cea de-a treia ediție a campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, dedicatã bucurestenilor care își doresc să doneze sânge dar nu reușesc să ajungă la Centrul de Transfuzie Sanguină, în special în timpul săptămânii de lucru. 

Pentru a dona sânge va trebui să îndepliniți următoarele condiții:

• să aveți vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani;
• să aveți greutatea între 50 – 100 kg femeile și între 60 – 110 kg bărbații;
• să nu consumați alcool cu 48 de ore înainte;
• să nu fi suferit în ultimele 3 luni intervenții stomatologice sau chirurgicale;
• să nu aveți / nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii;
• femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;
• sã nu sãriți peste micul dejun (o cană cu ceai sau cafea, legume, fructe), fără multe proteine și grăsimi;
• sã nu fumați cu o oră înainte de donare și nici imediat după.

La o donare se recoltează 450 ml – 500 ml de sânge, cantitate ce se reface: ca volum în câteva ore, celular în 2 săptămâni.

Chiar dacã în cadrul sesiunilor de donare de sânge organizate prin campania „Dăruiește timp, donează sânge!” nu se primesc beneficii materiale, un singur donator, prin cei 450 ml de sânge recoltați, poate să salveze chiar și trei vieți. În plus, în urma donării, sângele se împrospătează, crește imunitatea organismului, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Asa cã, dacã au trecut minim 8 sãptãmâni de la ultima donare, nu uitați actul de identitate acasã, puneți în buzunar și ceva dulce (vã zic din proprie experiențã, ciocolata e tare binevenitã dupã donare), apoi mergeți la Sun Plaza ca sã faceți cel mai important lucru din lume: sã salvați vieți.

Pentru mai multe detalii despre donare puteti intra pe site-ul CTS Bucuresti.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.