Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

13

decembrie 2016

0

COMENTARII

Gianina Corondan, Marius Chivu și Chef Dexter pedaleazã la Sun Plaza pentru a dãrui ore de terapie copiilor ce suferã de autism

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Sâmbătă și duminică (17-18 decembrie), între orele 14:00-20:00, peste 20 de persoane publice și bloggeri, printre care Gianina Corondan, Marius Chivu, Bogdan Alexandrescu(Chef Dexter), Sânziana Negru, Paul Georgescu – cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren – vor pedala câte 30 de minute pe o bicicletă statică așezată în zona intrării principale din centrul comercial Sun Plaza (Calea Vacaresti nr. 391).

De ce?

  • Pentru a oferi astfel oamenilor ocazia sa facã parte din galeria bicicliștilor care pedaleazã spre fapte bune. Lângă bicicleta statică va fi amenajată o urnă, în care oamenii vor putea să doneze orice sumă doresc, pentru a oferi copiilor diagnosticati cu autism ore de terapie. Dacă vor dona minim 40 de lei (adică suficient pentru o oră de terapie), în schimbul ei vor primi o decorațiune pentru bradul de Crăciun.

 

  • Pentru ca în România, în anul 2015, erau înregistrate peste 8.000 de persoane cu autism, însă numărul real al acestora se apropie de 30.000.

 

  • Pentru ca toți acești copii merită o șansă susținută pentru a fi integrați în societate, așa cum se întâmplă în restul Europei.

 

  • Pentru cã orele de terapie oferã copiilor diagnosticați cu autism o șansã în plus pentru a fi reintegrați în societate.

 

Evenimentul face parte din campania de responsabilitate socială „Pedalăm spre fapte bune” pentru Asociația Help Autism, care are drept scop ajutorul financiar oferit familiilor ce se confruntă cu această problemă, precum și conștientizarea în rândul comunității asupra nevoii de recuperare și integrarea copiilor cu autism în societate.

Asociația Help Autism are 400 de copii în terapie și susține peste 600 de ore de terapie zilnic. Pentru șanse cât mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie de 2 până 8 ore de terapie zilnic.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.