Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

13

decembrie 2016

3

COMENTARII

Sectorul 4 fațã-n fațã cu deszãpezirea

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

A-nceput de ieri sã cadã câte-un fulg. Dar n-a nins mult. Oricum, utilajele de deszãpezire, în numãr dublu fațã de anul trecut- dupã cum anunțã Primãria Sectorului 4, s-au pus imediat pe treabã, intrând chiar și pe strãzile mici. Se pare cã aproape 130 de utilaje si 500 de lucratori sunt gata sã ne deszãpezeascã iarna aceasta strãzile și trotuarele.

Totusi, umblã vorba prin cartier cã n-ar fi fost nevoie ca utilajele sa fie chiar atât de pregãtite, încât sã consume inutil carburantul, ținând motoarele pornite câteva ore înainte de începerea ninsorii. Pe de altã parte, domnul primar Daniel Bãluțã scrie pe blogul sãu cã de data aceasta nu se va mai plãti o sumã fixã cãtre societatea de salubrizare, ci numai prestațiile reale.

În așteptarea unei cãderi „nervoase” de zãpadã, hai sã vedem, vouã cum vi s-a pãrut prima acțiune de deszãpezire din iarna aceasta? Reușitã sau… irelevantã?

Imaginea din stânga sus provine din Darea de seamã a Uzinelor Comunale Bucuresti, din 1943 si are doar un rol informativ pentru felul în care se curãta zãpada în prima jumãtate a secolului XX. Pentru o imagine mai cuprinzãtoare a felului în care se luptau bucurestenii cu zãpezile de altãdatã, vã invit sã cititi si:

Zapada, blestemul bucurestenilor inca din secolul XIX

 

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Corina
  2. Elena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.