Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

9

decembrie 2016

0

COMENTARII

Mai misca ceva prin Sectorul 4?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Pare-se ca n-a fost nevoie de implicarea Sectorului 4 in feeria luminitelor de sarbatoare aprinse prin capitala, pentru ca Bucurestiul sa ajunga pe locul 3 in topul celor mai frumos iluminate orase, alaturi de cele cu traditie in organizarea spectacolelor de Craciun, precum Berlin si Paris. Portalul MSN.com, care a realizat clasamentul celor mai frumoase destinatii de sarbatori, recomanda turistilor sa viziteze Piata Universitatii pentru a se bucura de o adevarata feerie luminoasa. Nu e vreo surpriza ca sectorul nostru trist si gri nu e pe lista obiectivelor de vizitat din capitala (apropo, inca nu am primit vreun raspuns din partea Primariei Sectorului 4 referitor la iluminatul festiv).

Dar asta nu inseamna ca in Sectorul 4 nu misca nimic. 

Saptamana aceasta s-au intamplat cel putin patru lucruri care merita mentionate, si anume:

Pe strada Targu Frumos, nr. 24, s-a dat in folosinta Centrul de Primire in Regim Urgenta pentru Persoane fara Adapost „Speranta”, unde 50 de oameni pot  beneficia de găzduire pe timpul nopţii, de două mese calde, de posibilităţi de efectuare a îngrijirii personale, precum şi de curăţare a îmbrăcămintei.

S-a deschis un centru de terapie gratuita pentru copiii sub 4 ani, diagnosticati cu autism, din Sectorul 4, in urma lansarii unui parteneriat intre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 și Asociaţia Help Autism.

Pe Soseaua Oltenitei, nr. 188, s-a deschis primul Centru de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă de tip ClubHouse pentru persoanele cu dizabilități. De facilitatile acestui centru, inaugurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 împreună cu Fundaţia Estuar,  pot beneficia o suta de persoane cu probleme de sanatate mintala

Asociatia Colectiv GTG 3010 vrea sa construiasca, in curtea Spitalului Sfantul Ioan, o maternitate, cu sprijinul Primariei Capitalei si Primariei Sectorului 4. Proiectul necesita o investitie de 12 milioane de euro, pentru o capacitate de 110 paturi, si se estimeaza ca va fi finalizat in anul 2020.

 

 

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.