Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

7

decembrie 2016

0

COMENTARII

Experimente trãsnite, Moși Crãciuni rãpiți și atmosferã incendiarã în Parcul Tineretului, la Festivalul Fulgilor de Nea

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

M-am dus dis-de-dimineatã, bine, pe la zece, pentru cã atunci se deschide Fabrica de Cadouri din Parcul Tineretului, sã vãd ce se întâmplã de fapt la Festivalul Fulgilor de Nea. Dupã cum vã spuneam acum câteva zile, evenimentul face parte din desfãșurarile de forțe festive ale Primãriei Municipiului București, și se adreseazã copiilor mici, mãricei si mãrișori.

În anii trecuți, Festivalul Fulgilor de Nea se desfãșura la Palatul Național al Copiilor, iar schimbarea locației cu una în aer liber a speriat puțin pãrinții îngrijorați cã se va transforma, cu ocazia aceasta, într-unul din târgurile banale care au loc în preajma sãrbãtorilor de iarnã.

Însã nu este nimic banal la Festivalul Fulgilor de Nea, asta dacã nu cumva voi vã jucați zilnic de-a apiștii sau chibrițiștii, alãturi de un profesor trãsnit, care face niște experimente științifice de stã mâța-n coadã, sau dacã nu cumva asistați deseori la scene cumplite, cum mi s-a întâmplat mie astãzi. Închipuiți-vã numai, bietul Moș Crãciun a fost rãpit de un bezmetic malefic, chiar în fața zecilor de puști și puștoaice, care priveau fascinați piesa de teatru. Iar toate acestea s-au întâmplat în doar câteva minute, în cortul uriaș din Parcul Tineretului, cort încãlzit, în care te poți zbânțui în voie pe muzicã, poți -și chiar ești încurajat- sã-ți aplauzi colegii sau actorii de o veselie molipsitoare, costumați în te miri ce personaje de poveste, și, nu în ultimul rând, poți fi provocat sã gãsești diferențele dintre un gaz și un praz (asta poate fi chiar mai greu decât credeti).

Carevasãzicã, se petrec lucruri faine la Festivalul Fulgilor de Nea. Mie mi-a plãcut atât de mult încât mi-am propus ca, pânã vineri seara, când se va incheia, sã mai merg o datã. De data asta o sã stau mai mult fãrã sã bat la ochi, cã-l iau pe vãru-meu, Dorinel (se-ncadreazã la categoria copil maricel).

Voi ați ajuns cu cei mici la Festivalul Fulgilor de Nea, sau urmeazã sã mergeți zilele acestea?

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.