Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

23

iunie 2017

0

COMENTARII

Mâine ni se prepară un cârnat imens în Orășelul Copiilor

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Un cârnat la micul dejun nu sună deloc rău, nu-i așa? Așa s-a gândit și primăria sectorului 4 cu ocazia Zilei Universale a Iei, care va fi sărbătorită în Orășelul Copiilor printr-un festin culinar.

Îmbrăcați în costume tradiționale românești, 15 dintre cei mai pricepuți bucătari din Maramureș vor da mâine cel mai aprig test într-ale gătitului. Într-un timp record, vor prepara un cârnat uriaș, din care să se înfrupte toți cei care vor sărbători Ziua Universală a Iei în Sectorul 4 al capitalei.

Ineditul preparat va avea peste 20 de metri lungime, va cântări câteva zeci de kilograme și va fi condimentat cu mirodenii naturale, după o rețetă tradițională din nordul țării, știută doar de maeștrii gastronomi. Apoi preparatul va fi rumenit pe un grătar special, cât să se îmbine aromele și să cucerească gusturile celor mai pretențiosi gurmanzi. Din meniu nu vor lipsi nici celelalte mâncăruri tradiționale și nici peștele. Pentru cei care nu au ajuns încă anul acesta în Deltă, bucătarii vor pregăti o porție uriașă de ciorbă, cu cel mai bun și proaspăt pește adus direct din Dunăre.

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.