Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

26

iunie 2018

1

COMENTARII

Vom avea o nouă stație de metrou pe șoseaua Berceni

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

metrou pe șoseaua Berceni
Du povestea mai departe...

Magistrala 2 de metrou va fi prelungită cu încă o stație supraterană pe șoseaua Berceni, în apropierea Șoselei de Centură, aflăm dintr-o Hotărâre adoptată în ședința de Consiliu Local Sector 4 din 14 iunie 2018.

Calea de rulare deja există, însă este folosită ocazional doar în scopuri tehnice, nu și pentru transport de persoane.

Metrorex nu are în buget resursele necesare acoperirii acestei investiții, de aceea finanțarea proiectului va fi asigurată de autoritatea locală. Primăria sectorului 4 se va asocia cu Metrorex în vederea construirii stației de metrou și a infrastructurii aferente, pentru a valorifica această cale de rulare.

Noua stație de metrou va fi amplasată deasupra solului, între stația Berceni și Șoseaua de Centură, ceea ce o va face a doua stație supraterană a metroului bucureștean. Deocamdată, singurul peron de metrou aflat la suprafață este cel din stația Berceni.

Alte lucruri interesante despre magistrala 2 de metrou:

  • În 1953, conform memoriului tehnic privind construcția metroului în București, una dintre cele 4 magistrale de metrou proiectate ar fi trebuit să lege Parcul Herăstrău de Comuna Progresul. Traseul magistralei ar fi urmat Șoseaua Giurgiului, în locul Șoselelor Olteniței și Berceni.
  • La deschidere, în 24 ianuarie 1986, segmentul Piața Unirii 2-Depoul I.M.G.B. (Berceni) nu includea toate stațiile funcționale astăzi.
  • Stațiile Tineretului și Constantin Brâncoveanu au fost adãugate ulterior, în aprilie 1986 și decembrie 1988.

Update: Așa va arăta noua stație de metrou ce va fi construită între stația Berceni și Șoseaua de Centură (foto – Primăria Sectorului 4)

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.