Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

28

iunie 2018

2

COMENTARII

Prima parcare pentru biciclete, securizată cu aplicații IT, va fi amplasată în zona Palatul Copiilor

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

parcare pentru biciclete
Du povestea mai departe...

Începând cu această vară, bicicliștii din zona Tineretului își vor putea parca bicicletele într-un container special, securizat cu aplicații IT și monitorizat video, aflăm din comunicatul de presă al primăriei sectorului 4. Acesta este doar începutul unui proiect de amenajare, în spațiile publice, a circa 30 de astfel de containere-rastel.

parcare pentru biciclete sectorul 4 Accesul în aceste containere va fi posibil doar prin intermediul unei aplicații mobile care va oferi fiecărui utilizator două coduri de acces: primul va deschide ușa, iar al doilea va deschide lacătul electronic care blochează bicicleta.

Conform proiectului întocmit de Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, accesul în aceste containere va fi gratuit în primul an, iar ulterior, utilizatorii vor plăti o chirie modică ce va acoperi costurile de întreținere a spațiilor.

Între timp, se va continua montarea de rastele metalice în zonele tuturor stațiilor de metrou, în curtea liceelor sau în orice alt loc propus de bicicliști Direcției Mobilitate Urbană a sectorului 4. În plus, în fiecare parcare publică nou amenajată în sectorul 4, doritorii vor avea la dispoziție gratuit biciclete Pegas pe care le vor putea folosi în sistem ride-sharing. Deasemenea, de astăzi se pot închiria biciclete de la intrarea în Parcul Lumea Copiilor.

„Suntem obligați să le oferim bicicliștilor soluții moderne de depozitare a bicicletelor, adaptate unei capitale europene. Este un proiect pilot, unic în România, așa că după ce vom monta primul container, mă aștept ca un număr mult mai mare de utilizatori să ne transmită sugestiile lor!”, a declarat Daniel Băluță.

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. catalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.