Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

19

aprilie 2018

3

COMENTARII

Se deschide un parc nou în sectorul 4. Mai exact, în incinta Parcului Lumea Copiilor

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

parc nou în sectorul 4
Du povestea mai departe...

Astăzi a fost inaugurat în sectorul 4 „Parcul 100 de stejari”, dedicat Centenarului Marii Uniri și, în același timp, aniversării a 100 de ani de la Restaurarea Lituaniei.

Parcul a fost amenajat la inițiativa Ambasadei Lituaniei la București, pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, în incinta Parcului Lumea Copiilor, pe un teren aflat între Intrarea Urcușului și Strada Secerei.

Aici vor fi plantați 100 de stejari, copacii fiind un simbol al eroismului, puterii și durabilității. Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, i-a dat o mână de ajutor Gabrielei Firea, primarul general, să planteze primul stejar.

La eveniment au mai participat oficiali lituanieni, iar invitat de onoare a fost E.S. Dl. Viktoras Pranckietis, președintele Parlamentului Republicii Lituania.

Acesta este primul parc din Capitală dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918. Urmează să fie amenajată, tot în Parcul Lumea Copiilor, o suprafață de 26.000 mp, sub forma actualei hărți a României, în cadrul proiectului România Parc 2018.

„Suntem în anul Centenar, un an în care suntem obligaţi atât faţă de înaintaşii noştri cât şi faţă de generaţiile tinere să fim mai responsabili, să aducem o contribuţie importantă la dezvoltarea ţării şi la o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii. (…) Acum nu mai luptăm cu baioneta, ci luptăm cu informaţia, cu internetul, pentru a avea spitale europene, şcoli de cea mai bună calitate, autostrăzi şi un mediu ambiant care să asigure sănătatea noastră şi a copiilor noştri”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, conform site-ului Hotnews.

 

 

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. GLORIA M
  2. Kapikur Zvetlanov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.