Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

4

mai 2018

2

COMENTARII

Cum arată parcarea de la Piața Sudului, după o jumătate de an de la începerea lucrărilor

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

parcare park and ride Piața Sudului
Du povestea mai departe...

În noiembrie anul trecut a apărut la Piața Sudului un paravan cu un mesaj încurajator:  „ADP lucrează pentru dumneavoastră”.

Rolul lui?

Să-i ferească pe cei mai emotivi trecători de priveliștea a zeci de muncitori asudați dând zor să termine parcarea de tip park&ride cu 2 etaje și 300 de locuri, despre care primarul de sector spunea că va fi gata în 12 luni de la începerea lucrărilor.

Doar că ceva s-a întâmplat pe parcurs, poate că au găsit vreo comoară din vremea lui Mandravela -că tot avea celebrul cârciumar teren acolo, în colțul format de Berceni cu Olteniței, poate că au deschis din greșeală un portal către o altă dimensiune, nu știu. Cert e că, în general, nu-i picior de muncitor pe șantier. Au fost cândva, adică, uite, în primele trei luni au râmat puțin pământul, pentru noi, dacă ne luăm după sloganul optimist. Cică „lucrează pentru dumneavoastră”. Măcar să fi fost sinceri și să scrie „ADP lucrează câteodată, când are chef. Dumneavoastră vedeți-vă de treabă.”

Apoi, culmea, la o zi după ce scrisesem articolul Așa arată parcarea de la Piața Sudului, la care se lucrează de trei luni!, s-au apucat iar să răscolească pământul. Am zis uite, mă, ce rea am fost, m-am luat de ei și ei, săracii, erau acolo, pe poziție, pândeau momentul potrivit să tragă tare și să termine parcarea.

Doar că au mai trecut încă trei luni de-atunci, deci în total jumătate din timpul dedicat unei lucrări atât de complexe, și singura diferență e că s-au strâns mai multe gunoaie în groapă.

Mie mi-e teamă să nu se fi întâmplat ceva rău cu muncitorii, nu c-aș fi eu aia prăpăstioasă din fire, dar altă justificare nu găsesc pentru faptul că ne-au trântit amărâtul ăla de paravan în mijocul trotuarului -ce zic eu mijloc, că în unele porțiuni rămâne doar juma’ de metru de trotuar pentru pietoni – și-au dispărut.

Băieții de la ADP, sunteți bine? Venim să vă salvăm? Că ne strângem mintenaș mai mulți, facem poteră și vă eliberăm de pe unde vă țin ăia răi din treabă ca să nu construiți parcarea.

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Marius
  2. Stefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.