Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

29

aprilie 2016

8

COMENTARII

Parohia „Cuviosul Daniil Sihastrul” din Berceni. O poveste despre solidaritate si credinta

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

parohia Cuviosul Daniil Sihastrul din Berceni
Du povestea mai departe...

Povestea bisericii de pe strada Covasna face cinste locuitorilor din Berceni, care prin credinta trainica si dragoste au reusit sa biruie greutatile si sa cladeasca impreuna un lacas sfant. Astazi, biserica are doi ocrotitori, Cuviosul Daniil Sihastrul si Sfantul Voievod Stefan cel Mare, dar in anul 2000, cand preotul Mihai Andrei Aldea a obtinut binecuvantarea pentru constructie, din cauza lipsei totale de fonduri nu avea decat doua module din beton, tip garaj.

Totul a inceput cand parintele Aldea a fost numit preot in caminul de copii „Sf. Vasile” din Berceni si a simtit nevoia locuitorilor din zona pentru o biserica. Preot tanar si curajos, Mihai Andrei Aldea a primit mai intai binecuvantarea episcopului, apoi a cerut ajutorul unor intreprinderi de materiale de constructie, de la care a primit ansamblul din beton, care cu indulgenta putea fi numit garaj. Apoi, ca in basmele vechi, atat de iubite de parintele Aldea, au inceput sa vina ajutoare. De la copii la batrani, enoriasii din vecinatate au ajutat fiecare dupa puteri la cladirea bisericii. Cei mici au ajutat la nivelarea betonului, cei mari la zugravit. Slujbele se tineau indiferent de vreme, chiar si iarna, cand vantul suiera, iar gheata se prindea incapatanata de pereti. Eforturile si entuziasmul preotului si al enoriasilor nu au ramas fara rezultat. Parohia a reusit sa obtina fondurile necesare si sa construiasca o cladire incapatoare pentru numarul tot mai mare de oameni care voiau sa participe la slujbe.

In mica parohie insa se petreceau multe alte activitati culturale, se tineau meditatii gratuite la limba si literatura romana, la limba engleza si la matematica, ba chiar si ateliere de creatie.

Apoi a venit incendiul. In iarna lui 2012, flacarile s-au napustit asupra bisericii, stricand peretele dinspre rasarit si acoperisul, care, din lipsa fondurilor, nu a fost schimbat pana in 2014.

Dar nimeni nu s-a descurajat, oamenii au continuat sa fie alaturi de biserica si, prin ea, sa ofere ajutor copiilor de la leaganul din apropiere si celor nevoiasi. Iata ca si in vremurile de astazi, cand neincrederea si delasarea predomina, se nasc pilde, precum cea a bisericii „Cuviosul Daniil Sihastrul”, vrednice de luat in seama si impartasit cu cat mai multa lume.

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. radu
  2. ionut
  3. marius
  4. teo969
    • Marilena
  5. Laur
  6. Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.