Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

1

noiembrie 2019

0

COMENTARII

Unde găsești pe net zeci de povești audio despre București – recomandare de weekend

Scris de , in categoriaClubul de lectura, Povești din vremuri vechi

povesti audio
Du povestea mai departe...

Nu prea știu cum va fi vremea pentru că, zău așa, ați văzut și voi …când se anunță soare te pomenești cu ploaie. Și invers. Și, cum se anunță senin zilele urmatoare, mă gândesc că, totuși, nu-i exclus să plouă. Prin urmare, m-am gândit să vă fac o recomandare pentru un weekend ceva mai posomorât, dar cu accente melancolice. Altfel spus, mă gândesc să vă țin în casă 🙂 și să depănăm povești la gura sobei, cu un ceai aburind alături.

Dar nu orice povești, ci povești audio despre București. Ăsta-i un proiect care merită toată atenția celor pasionați de Bucureștiul vechi și a fost pus pe picioare de ARCEN (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate) prin Via București, o platformă online unde găsim o serie de documente și fotografii de arhivă, periodice din anii 1866-1948, hărți și materiale inedite. A, și accesul este gratuit în toată aceasta arhivă-muzeu despre trecutul Bucureștiului. O să ziceți că le fac reclamă celor de la Via București, iar eu o să recunosc și o să spun că da, pentru că merită, la fel cum și cititorii Berceni de Poveste merită să găsească cele mai bune surse pentru un plus la capitolul cultură.

Dar gata cu vorba, dacă vreți să știți mai multe despre ARCEN ori Via București, găsiți toate detaliile pe internet (ARCEN / Via București)

Înapoi la poveștile audio. Le găsiți AICI. Sunt 30 de povestioare scurte, lecturate cu mult talent. Vi se va povesti despre cum era Bucureștiul noaptea, despre cum se făceau căsătoriile în Capitală pe vremuri, despre ce a însemnat Bucureștiul Interbelic, dar și despre impactul apariției radioului în urbea lui Bucur. Și multe altele, desigur.

Audiție plăcută!

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.