Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

22

august 2017

0

COMENTARII

Țineți-vă bine, că vine Noaptea Liliecilor în Parcul Natural Văcărești!

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Noaptea Internațională a Liliecilor nu e, contrar aparențelor, o noapte înspăimântătoare în care omenirea este atacată, mușcată și plesnită peste față cu aripile, de hoardele malefice de lilieci, ci un eveniment cât se poate de pașnic, care se organizează încă din anul 1997 în peste 30 de țări.

Ce se întâmplă cu ocazia Nopții Internaționale a Liliecilor?

Cercetători din domeniul studiului şi conservării liliecilor prezintă celor dornici de cunoaştere detalii despre viaţa acestor animale mai puţin cunoscute oamenilor. La noi, treaba aceasta se va întâmpla sâmbătă, 26 august, de la ora 20:00, în Parcul Natural Văcărești.

noaptea internationala a liliecilor Dați join evenimentului pe Facebook (este gratuit și cu locuri nelimitate), ca să participați la o prezentare în aer liber privind ecolocația liliecilor și, după aceea, la un mic concurs de curiozități despre lilieci. Câștigătorul va primi un poster dedicat acestei teme. Și pentru că unul din cele mai plăcute lucruri pe care le poți face în Berceni seara este să te plimbi pe vale, prin Parcul Văcărești (eu aș zice să vă dați cu loțiune împotriva țânțarilor și să purtați încălțăminte pentru teren accidentat), evenimentul se va încheia cu o plimbare ca să puteți asculta liliecii, dar și vedea cum se hrănesc aceștia.

Evenimentul face parte din proiectul Liliecii din Mediul Urban, desfăşurat de Asociaţia Wilderness Research and Conservation în Parcul Natural Văcărești, și e realizat cu sprijinul Fondului IKEA pentru Mediul Urban, finanţat de IKEA România şi gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.

Citește mai multe despre Parcul Natural Văcărești aici. 

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.