Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

24

iunie 2016

4

COMENTARII

Ai o idee de proiect comunitar pentru cartierul Berceni? Inscrie-o la Generator si poti castiga finantare de pana la 9000 de lei!

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

proiect comunitar Generator
Du povestea mai departe...

-Ce-ai zice de… un cinematograf in aer liber, chiar in Berceni? 

-Sau un muzeu al cartierului!

-Aaaah, stiu, un colt al cetateanului, cu un panou unde sa punem afise cu ce se mai intampla prin cartier, bine sau rau.

-Mie mi-ar placea un eveniment in care sa facem schimb de carti, asa, intre vecini. Ne mai cunoastem intre noi, legam prietenii…

-Pana nu se rezolva problemele cu spatiile de parcare, ca e vitala asta, degeaba facem teatre si concerte, zic si eu…

-Haideti, domnu’ Puiu’, ca trebuie sa ne mai si distram! Un teren de sport ne-ar trebui, neaparat, cum e, de exemplu, baza aceea sportiva parasita, de langa Orasel. Amenajata, frumos, ca si-asa n-am mai jucat un tenis ca lumea de cand eram mic! 

-Musai ne trebuie un spatiu de colectare haine vechi sau alte ajutoare pentru oamenii nevoiasi. Ca uite, am facut curat in sifonier, am scos de acolo trei sacose de toale pe care nu le mai port. De ce sa nu se bucure altcineva de ele? 

 

Aseara am coborat sa platesc intretinerea si, daca tot am gasit in scara blocului cativa vecini, i-am intrebat ce cred ei ca ar fi necesar pentru viata culturala a cartierului. Tocmai primisem un mesaj de laEchipaBucuresti2021, cei care se ocupa de candidatura Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii. Mi-au povestit despre proiectul lor, care vizeaza descentralizarea ofertei culturale din oras si incurajeaza dezvoltarea vietii creative din cartierele bucurestene, prin diverse programe si activitati menite sa reduca barierele si birocratia si sa stimuleze participarea civica.

Cine vine cu ideile?

Chiar voi, cei care locuiti in cartier. Puteti inscrie aici ideile de proiecte, in grupuri de minim trei persoane, pana pe 8 iulie 2016. Proiectele voastre trebuie indeplineasca niste conditii, cum ar fi sa raspunda la o nevoie culturala, de recreere, de socializare sau de petrecere a timpului liber in cartier, sa implice  vecinii, sa se inspire din istoricul cartierului si sa utilizeze spatii publice nefolosite sau neexploatate la intregul potential.

 

Proiectele finaliste vor beneficia de o finantare totala de 20.000 de Euro. 

Adica treaba e serioasa! Fie ca e vorba de o competitie sportiva sau de o expozitie foto, ideea voastra poate prinde viata si, cel mai important, poate avea un impact puternic asupra comunitatii!

Dupa cum ati vazut chiar in discutia dintre vecinii mei, idei exista, si daca n-ati gasit inca ideea care sa va placa, nu trebuie decat sa deschideti larg ochii si sa priviti in jur, sa vedeti ce lipseste comunitatii voastre, ce transformare i-ar prinde bine, ce initiativa ar incuraja viata creativa a cartierului.

Puterea e in ideile voastre!

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. mihai
  2. simona
  3. florin
  4. calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.