Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

27

iunie 2016

4

COMENTARII

Neglijența incredibilã a unui cotidian național. Povestea vestitului Mandravela a fost preluatã INCOMPLET!

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

povestea vestitului Mandravela
Du povestea mai departe...

Când am scris articolul despre încercarea faimosului cârciumar din Berceni, Costicã Alexandrescu Mandravela, de a înșela statul, nici nu mi-a trecut prin minte cã va stârni curiozitatea atâtor oameni, si cu atât mai putin cã va fi preluat de editia online a ziarului Evenimentul Zilei.

Totusi, exact asta s-a întâmplat. Povestea lui Mandravela a ajuns sa fie citita de peste 7000 de români, care au cunoscut astfel unul din cele mai importante personaje interbelice bucurestene, a cãrui cârciumã aflatã la rãspântia Pietii Sudului de azi a slujit multã vreme drept simbol pentru cartierul Berceni.

povestea vestitului Mandravela

 

 

 

Asa cã am decis sã fiu indulgentã cu domnul Roland Catalin Pena, care mi-a preluat pe evz.ro articolul cu pricina, semnându-se ca autor al textului, desi singura „contributie” adusã povestii lui Mandravela e o tristã comparatie cu Gigi Becali. Adevãrul e cã eu nu m-as fi gândit la asta niciodatã, am preferat sã mã documentez din câteva zeci de ziare ale perioadei interbelice, pe care le-am si specificat drept sursã. Na, fiecare cu metodele lui. Oricum, e mai important faptul cã în felul acesta aventurile lui Mandravela au ajuns la un numãr mai mare de cititori interesati.

În concluzie, nu pot decât sã învinuiesc oboseala sau, poate, canicula, pentru incredibila neglijentã a domnului Pena, care nu a preluat de pe BerceniDePoveste si celelalte douã articole care lãmuresc mai multe aspecte din tumultuoasa viatã a lui Costicã Mandravela:

 

Carciumarul Mandravela de la Piata Sudului a fost bancher

Unde se afla de fapt faimoasa bodega interbelica Mandravela?

 

 

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. ady
    • Marilena
  2. ionela
  3. Daniel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.