Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

27

februarie 2023

0

COMENTARII

Foarte inspirat domnul Arafat…1 Martie va fi despre Mărțișor, dar și despre realuarea testării sirenelor DSU

Scris de , in categoriaActualitate, Povești de azi

1 Martie
Du povestea mai departe...

Oare ce poate fi mai potrivit ca vestitor al primăverii și mai romantic în același timp decât să auzim, de 1 martie, aka Mărțișor, sirenele de alarmare a populației în caz de dezastru?

Păi nimic, zic eu. Dar, băgați de seamă, doamnelor, domnișoarelor și chiar și domnilor mai sperioși, nu e glumă, e anunț oficial. Pe scurt, fix pe 1 Martie, DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă) s-a gândit să reia testarea alarmelor, într-o acțiune de care nu vom scăpa prea curând, pentru că se va repeta săptămânal, și care se numește, cum de nu ne-am gândit și noi, ”miercurea sirenelor”.

Şeful DSU, Raed Araft, anunţă, citat de Antena 3, că ”Miercurea sirenelor”, acțiunea prin care vor fi reluate exerciţiile de testare a sirenelor va începe în luna martie. Miercurea sirenelor, prima zi de miercuri din luna martie vor fi testate sirenele, vom inștiința populația ca lumea să se obișnuiască din nou. Faptul că facem pregătiri nu însemnă că se va întâmpla ceva. Prevenirea este obligația noastră. Să ai protecția civică puternică, să previi, să răspunzi direct, să reconstruiești. Din punct de vedere al modului de acționare, o să avem 2865 din sirenele funcționale. Pot fi declanșate comandat, iar 2595 necesită declanșare locală”.

Deci, din nou, nu e o glumă, aveți grijă să nu vă cadă mărțișoarele din mână când pornesc sirenele!

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.