Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

23

septembrie 2016

2

COMENTARII

Avem o Strategie de Dezvoltare a Sectorului 4 pentru perioada 2016-2020. Ce facem cu ea?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Avem o Strategie de Dezvoltare a Sectorului 4 pentru perioada 2016-2020. A fost publicatã pe pagina de internet a Primãriei Sectorului 4 si este disponibilã dezbaterii publice pânã în data de 27 octombrie.

Bun, acum cã am aflat informatia aceasta, putem proceda în trei feluri.

 

  • Putem uita imediat de Strategia de Dezvoltare, pentru cã a venit toamna si murãturile n-asteaptã, iar la iarnã, când o sã cadã prima zapadã, pe strãzi o sã fie o micã apocalipsã de zoaie, în casã frig si la ghenã un vagabond beat, vom putea sudui autoritãtile în voie, vom sta încruntati de dimineatã pânã seara, pentru cã viata în Sectorul 4 este îngrozitoare, ni se vor albi inestetic cel putin 20 de fire de pãr, si vom fi rãutãciosi cu vecinii si vânzãtorii de la chiosc, apoi vom certa copilul si vom arde mâncarea. Noroc cã avem murãturi.
  • Putem pãstra undeva, într-un colt al memoriei, informatia cã existã o Strategie de Dezvoltare, strategie pe care nu o vom citi- sunt aproape 200 de pagini-  sau o vom citi în diagonalã, coplesiti de fatalismul mioritic, convinsi cã oricum nimeni nu va face nimic si suntem sortiti sã trãim în continuare ca si pânã acum sau sigur mai rau, în niciun caz mai bine. Apoi vom intra pe retele de socializare si vom comenta cinic în subsolul articolelor care anuntã faptul cã Strategia de Dezvoltare a Sectorului 4 se aflã în dezbatere publicã: „Asa, si?!”, „Vrãjealã!”, „Vai de capu’ nostru’!”, „Da’ cand reabilitati blocu’ meu?!”, pentru cã un comentariu pe reteaua de socializare este, pare-se, mult mai eficient decât un email trimis primãriei, email în care venim cu completãri sau facem niste observatii.
  • Putem citi cu atentie Strategia de Dezvoltare. Apoi putem scrie într-un email exact ce credem despre obiectivele prezentate, fãcând ce adãugiri dorim, iar email-ul îl trimitem celor în mãsura sã tinã cont de interventia noastrã. Dacã o vor face sau nu, dacã Strategia de Dezvoltare va transforma Sectorul 4 într-un loc de vis, unde „vei putea face jogging pe lângă marile artere rutiere fără să remarci un aer viciat, vei putea să te aşezi oriunde pe jos fără să te murdăreşti, pantofii vor rămâne curaţi pentru multe săptămâni. Aerul, solul şi apa vor fi curate ca acum 100 de ani” (pg. 162), un loc care se va putea mândri cu titlul de „atractia turisticã a Bucurestiului” (pg. 151), un loc unde eficientizarea consumului energetic nu va mai fi doar un obiectiv, ci o realitate, vom vedea pânã în 2020. Dar atunci n-o sã stim cât de aspru sã înjurãm, în cazul în care sectorul nu va deveni acel loc de vis, dacã nici mãcar nu citim acum obiectivele stabilite în Strategia de Dezvoltare, sau dacã ne minimalizãm rolul pe care-l avem în stabilirea si implementarea acestei strategii.

Bun, dupa data de 27 octombrie, Strategia, îmbunãtãtitã cu observatiile locuitorilor Sectorului 4, va intra, în forma finalã, în dezbaterea Consiliului Local, iar odatã cu implementarea ei, Sectorul 4 va beneficia de finantare europeana nerambursabilã.

Haideti sa vedem o parte din obiectivele si mãsurile precizate în forma actualã a Strategiei:

  • Sectorul 4 devine un sector unde deşeurile menajere sunt eficient colectate şi evacuate, volumul acestora pe cap de locuitor urmând a se reduce treptat până în anul 2020.
  • Iluminatul public este complet adaptat cerinţelor reale de iluminare, până în anul 2020, realizându-se economii de energie electrică.
  • Creșterea numărului de parcări auto supraetajate până în anul 2020 în Sectorul 4.
  • Impunerea restricțiilor de transport pentru accesului auto individual și pentru cei care asigură aprovizionarea unităților comerciale în anumite arii urbane şi la anumite ore ale zilei în baza unor studii de impact.
  • Introducerea de programe de educaţie sanitară în toate şcolile sectorului, până în anul 2020.
  • Organizarea de festivaluri pe diverse teme, respectând specificul Sectorului 4.
  • Extinderea utilizării panourilor solare în sector la o suprafaţă de și 8.000 m2 locuiți până în anul 2020.

Pentru aceia dintre voi care nu pun murãturi, iatã, aici puteti consulta integral Strategia de Dezvoltare a Sectorului 4 2016-2020.

Observatiile si completarile le puteti trimite la adresa de e-mail proiecte@ps4.ro, pana la data de 14 octombrie 2016.

 

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Locuitor în sectorul 4
    • Marilena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.