Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

18

iulie 2018

0

COMENTARII

În ’45, o bandă de infractori teroriza cartierele Mandravela, Cărămidarii de Jos și Piscului

Scris de , in categoriaPovestile Mandravelei

banda de infractori
Du povestea mai departe...

În ’45, în București nu era de trăit. Cu un an înainte venise Armata Roșie peste noi și soldații o țineau una și bună cu „davai ceas, davai palton” la fiecare colț de stradă. Jafurile, tâlhăriile și violențele se înmulțiseră, iar polițiștii nu mai făceau față. Pe de o parte furau, distrugeau și ucideau rușii, pe de altă parte, hoții și criminalii noștri.

Niciun cartier nu era ferit de nenorociri. Ba chiar, în anumite zone operau timp îndelungat bande de infractori, băgând spaima în locuitori, până când reușeau polițiștii să-i oprească. Dacă reușeau.

Și la noi, la Mandravela, și nițel mai sus, la Cărămidarii de Jos și la Piscului, hălăduiau niște infractori periculoși. Erau dotați cu arme, îndrăzneală și cruzime.

SimplyBucharest a găsit un articol, din 7 noiembrie 1945, în ziarul „România”, în care este relatat un eveniment destul de rar: prinderea unui astfel de răufăcător. Să vedem ce s-a întâmplat:

 

Poliția a fost sesizată că o bandă bine organizată de tâlhari terorizează de câtva timp cartierele Mandravela, Cărămidarii de Jos și str. Piscului. S-au dat dispozițiuni în sensul ca această periculoasă bandă să fie stârpită.

Într-una din nopțile trecute, comisarul Coleșa Aurel de la circ. 23 pol. a fost anunțat că pe str. Piscului se trag focuri de armă.

Însoțit de o echipă de polițiști, comisarul a pornit la fața locului. În dreptul casei cu nr. 86, polițiștii au fost întâmpinați cu focuri repetate de armă ce veneau dinspre niște gropi, provenite de pe urma bombardamentelor. Polițiștii la rândul lor au răspuns prompt cu armele automate. După o luptă crâncenă care a durat câteva ore, s-a reușit capturarea cunoscutului infractor Cristache Popescu, zis Titi, asupra căruia s-a găsit un revolver automat, precum și un rest de 10 cartușe. Restul bandei a reușit să dispară favorizați de întuneric.

La interogatoriu Cristache Popescu a declarat că abia eșise din închisoare și că reușise să-și formeze o bandă cu care dădea lovituri.

Se fac cercetări pentru identificarea celorlalți membri ai bandei.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.