Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

19

mai 2017

0

COMENTARII

Castelul Țepeș din Parcul Carol se deschide mâine pentru vizitatori

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Mâine, 20 mai, se deschid porțile Castelului Țepeș din Parcul Carol I, începând cu ora 18.00, așa că dacă vreți să vizitați copia mai tânără (castelul a fost construit în 1906, cu ocazia amenajării pe Câmpia Libertății a Expoziției Generale Române) a cetății lui Vlad Țepeș de la Poenari, ar fi bine să profitați de ocazie.

Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, care din 2004 își are sediul în castel, a pregătit în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2017 câteva expoziții de pictură, filme documentar-istorice, precum și un program muzical prezentat de Muzica Reprezentativă a Armatei. Clădirea cu aspect medieval se va redeschide din nou abia de Ziua Armatei, în 25 Octombrie.

Edificiul a avut inițial destinația de turn de apă, însă aspectul inestetic al rezervoarelor a dus la găsirea unei soluții potrivite pretențiilor regale, îndeplinită de arhitecții Ştefan Burcuş şi V. Ştephănescu.

Începând din anii de după Primul Război Mondial castelul a fost transformat într-o cazarmă destinată corpului de gardă de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, aflat în apropiere, în faţa Muzeului Militar Naţional. După strămutarea Eroului Necunoscut la Mărăşeşti şi inaugurarea, la 30 decembrie 1963, a mausoleului din apropiere, clădirea din Parcul Carol I a continuat să fie folosită de militarii destinaţi pazei acestuia.

Dupa 1990, clădirea a fost utilizată drept Corp de gardă pentru o subunitate de jandarmi, care îndeplinea misiuni de pază la câteva instituţii bancare din Capitală.

castelul_tepes

Sursa: digibuc.ro

 

Foto: Nicolae Ionescu, 1928

Foto: Nicolae Ionescu, 1928

 

Sursa info: www.once.ro

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.