Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

17

octombrie 2016

0

COMENTARII

Cum a fost la primul târg de carte și anticariat din Sectorul 4

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

targ de carte si anticariat
Du povestea mai departe...

Sfârsitul sãptãmânii ce tocmai a trecut a adus o premierã în Sectorul 4, și anume Târgul de carte si anticariat, organizat de către Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. Nicolae Bãlcescu, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4. Evenimentul s-a desfãșurat la Sala Polivalentã pe acordurile calde ale chitãrii artistului Andrei Pãunescu, într-o atmosfera prietenoasã, plinã de cãrți, de bijuterii vechi si ispititoare, de tablouri si desene fascinante, de monede, medalii si diferite obiecte misterioase încãrcate cu povești. Si de zâmbete, desigur, dar acestea vin oricum la pachet cu manifestãrile culturale.

targul de carte si anticariat

Sursa foto: @CentrulCulturalNB (pagina de Facebook a Centrului Cultural pentru U.N.E.S.C.O „Nicolae Balcescu”)

Intâmplãtor, în week-end am avut douã întâlniri (cu acelasi bãiat!) în Parcul Tineretului, așa cã am dat câte-o raitã pe la Polivalentã, sã vãd și eu ce se întâmplã la aceastã primã ediție a Târgului de carte si anticariat. N-am întârziat la întâlniri decât zece minute, vineri, și douãzeci de minute, sâmbãtã. Cam mult, știu, dar îmi luaserã ochii antichitãțile aduse de Ioan Cechea, cel mai cunoscut anticar al Bucureștiului. Oricum, Ciprian începuse sa se supere pe mine, îi pulsa îngrijorãtor o venã pe frunte, dar s-a calmat când a vãzut cã i-am luat de la târg o carte despre prințul Bibescu si nu m-a beștelit prea tare.

Ce mi-a plãcut cel mai mult la târg a fost cã organizatorii au ales varianta muzicii live, Andrei Pãunescu fiind un folkist excepțional și un autor prolific, standul sãu de cãrți numãrând nu mai puțin de zece volume.

Ce nu mi-a plãcut? Chiar dacã nu-s cea mai fericitã în aglomerație, parcã ar fi putut veni mai mulți oameni, dar asta cu siguranțã se va întâmpla la urmãtoarele ediții.

Pânã la urmã, ținând cont cã Târgul de carte si anticariat e abia la prima lui ieșire în lume, nu pot decât sã-i urez sã se facã mare-mare si sã atragã curioși și din alte sectoare.

In plus, din ce-am vazut pe pagina de facebook a Centrului Cultural pentru U.N.E.S.C.O. Nicolae Balcescu, condus de Alexandra Dobre, se pare cã latura culturalã a Sectorului 4 e într-o formã excelentã. La sediul centrului cultural s-au montat douã spectacole la care iubitorii de teatru au venit în numãr foarte mare. Sâmbătă s-a jucat piesa „Nimeni nu-i perfect” a lui Silviu Biriș, iar duminicã a fost rândul Adrianei Titieni, o actrițã minunatã într-o piesa emoționantã, „Huevos Congelados”.

Una peste alta, a fost un week-end plin de evenimente culturale la noi în ogradã, iar Ciprian s-a întrecut pe sine, mai are puțin și terminã de citit cartea cumpãratã de la târg.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.