Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

12

iulie 2017

0

COMENTARII

Cum puteți primi microgranturi pentru proiectele voastre comunitare

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

microgranturi-proiecte-comunitare
Du povestea mai departe...

Anul trecut vă povesteam despre Generator, programul de microgranturi pentru proiectele comunitare prin care se viza descentralizarea ofertei culturale din oraș și încurajarea dezvoltării vieții creative din cartierele bucureștene, prin diverse programe și activități menite să reducă barierele și birocrația și să stimuleze participarea civică. Din ograda noastră au beneficiat în 2016 de microgranturi proiectele Hai la joacă la Flamura! și Timpuri Noi-oameni și povești.

Programul continuă însă și în 2017, iar valoarea totală a fondului dedicat acestuia se ridică la suma de 135.000 LEI brut, care va putea fi alocată unui număr maxim de 15 proiecte de activare culturală. Fiecare proiect selectat va primi suma maximă de 9.000 LEI brut

Programul de microgranturi urmărește:

  • Activarea potențialului local de producție culturală prin încurajarea proiectelor mici, dar fezabile;
  • Coagularea comunității în jurul unui proiect cultural comun, în beneficiul tuturor și gestionat prin colaborare și implicare voluntară;
  • Încurajarea unei abordări de jos în sus, privind asumarea spațiul public și implicarea locuitorilor în viața comunității;
  • Regândirea relației dintre locuitori și instituțiile publice de cultură, văzute ca potențiali parteneri în animarea vieții din cartiere, prin dezvoltarea unei relații de încredere și colaborare.

 

Vă puteți înscrie propunerile de idei, în grupuri de minim trei membri, până la data de 1 august 2017, aici.

 

Despre proiectul Grupului de inițiativă Flamura am mai scris, și sigur așteptați și voi nerăbdători ca primăria să transforme fostul cinematograf în centru cultural pentru copii. Acesta este în momentul de fațã unicul spațiu închis din această zonă, care poate gãzdui astfel de activitãți. În urmã cu câțiva ani, aici a funcționat restaurantul El Paradiso, destinat închirierii pentru nunți, botezuri și alte evenimente.

Proiectul Timpuri Noi – oameni și povești și-a propus să documenteze și să valorifice istoria cartierului, veche și recentă, pe baza unor istorii ale caselor și oamenilor, mizând pe mobilizarea şi colaborarea locuitorilor cartierului, cu idei şi materiale documentare sau fotografii, hărţi, cărţi, poveşti, amintiri, nume. Programul proiectului a demarat în 16 octombrie cu Istorii din Timpuri Noi, un tur cultural prin istoria fostei distilerii, a ciocolateriei Regina Maria, a apelor minerale de la începutul secolului XX și a Centralei Industriei Bumbacului din vremea comunistă, dar și o inițiere în lumea industriilor creative de azi.

Programul de microgranturi pentru proiectele comunitare este inițiat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și implementat în parteneriat cu Fundația Comunitară București.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.