Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

15

ianuarie 2020

0

COMENTARII

În sfârșit, s-au terminat lucrările de pe Șoseaua Berceni

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni, Povești din cartier Berceni

Soseaua Berceni
Du povestea mai departe...

Scurt și la obiect, s-au terminat lucrările de pe Șoseaua Berceni. Ar fi trebuit sa se termine în decembrie 2018, dar asta este. Cum ar spune oamenii mai înțelepți decât mine, ”mai bine mai târziu decât niciodată”.

Da, lucrările de modernizare de pe Șoseaua Berceni au fost finalizate recent, dar ce înseamnă modernizare? Păi, după cum zice primarul pe Facebook, înseamnă:

  • lărgirea părții carosabile de la doua la 4 benzi (pe o porțiune de 4.5km)
  • extinderea rețelei de iluminat public până la Șoseaua de Centură
  • mutarea utilităților în subteran
  • înlocuirea completă a sistemului de canalizare

Totodată, pentru fluidizarea traficului din zonă, Primăria Sectorului 4 va construi între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou din București, și Șoseaua de Centură, o nouă stație de metrou supraterană. Urmare a unei investiții de  aproximativ 146 de milioane de lei (fără TVA), viitoarea stație se va afla la 1.150 m de capătul actual al liniei Berceni, pe partea stângă a Șoselei Berceni, pe sensul de mers spre linia de centură a Capitalei. În viitor, aceasta va fi urmată de încă o stație, la 1.350 de metri, în imediata apropiere a liniei de centură. În zona ambelor stații vor fi amenajate parcări de tip park&ride, pentru cei care vor dori să-și lase mașinile la intrarea în oraș și să își continue drumul cu metroul.”, mai spune Primaria.

Și dacă vă place să săpați în trecut așa cum îmi place și mie, găsiți aici textul publicat cu mai bine de doi ani, când aflam că Gata, încep niște lucrări istorice în Sectorul 4! De terminat, se termină în decembrie 2018.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.