Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

9

mai 2017

3

COMENTARII

Misterul dispariției din Orășelul Copiilor

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Ploua cu bulbuci când am primit un mesaj înspăimântător: a dispărut copilul care mângâia calul din Orășelul Copiilor! 

M-am înecat cu dumicatul (pentru că mâncam și eu, ca omul, după o zi de muncă) și am îngăimat o întrebare:

-Poftim?!

-A dispărut statuia cu copilul, jocheu, muschetar, băiat, fetiță, ce-o fi fost, aia de lângă cal!

Atunci am înțeles ce grozăvie se-ntâmplase. Mi-am pus pălăria și pardesiul de detectiv, am înhățat lupa și am plecat în Orășel să investighez. Când am ajuns la locul abominabilei răpiri am început să interoghez statuile* parcului în stânga și-n dreapta, doar-doar oi afla ceva despre dispariția copilului.

O fetiță cuminte și puțin naivă tot încerca să-mi explice că statuia copilului s-a ridicat la cer, în timp ce un grup de micuți care stăteau înghesuiți pe un buștean susțineau că ei nu văzuseră nimic, erau prea ocupați să mângâie porumbelul. O puștoaică de vreo 8 anișori a început să urle imediat ce m-am apropiat de ea. Degeaba i-am zis că sunt detectiv, i-am arătat și lupa, până n-am plecat de lângă ea nu s-a oprit din chirăit. M-am dus la un băiețel care se dădea cu broasca, i-am spus că dispăruse copilul cu cal și inițial am crezut că știe ceva, dar puștiul n-a cooperat deloc. Tot trăgea broasca de coadă.

statuile din oraselul copiilor

Cazul părea de nerezolvat. M-am întors acasă și am întrebat-o pe doamna care anunțase dispariția dacă știe mai multe amănunte. Aparent, cei de la poliția comunitară îi spuseseră (ca s-o inducă în eroare, desigur) că statuia ar fi la ADP, pentru păstrare. Ha!

Cercetările continuă. O să citesc, în primul rând, romanul Rodicăi Ojog Brașoveanu, „Dispariția statuii din parc”, ca să mă inspir. Apoi o să-mi șterg lupa și o să-mi dau pardesiul la curățat. E bine să o iau metodic.

*Conform unui articol de la Digi24, în Orășelul Copiilor sunt 19 statuete din bronz, cu tot cu Atlas-ul de la intrare, care au costat 112.000 lei. Alături, în parcul Lumea Copiilor, se găsesc nu mai puțin de 89 de statui, provenite din donații.

 

 

Surse foto principală:

Stânga: fjphotoagency.ddt.ro, foto credits: Flori Jianu
Foto credits dreapta: Tatiana Florentina Nicolescu

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Laurentiu LAZAR
  2. Andrei
  3. Remus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.