Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

9

mai 2017

3

COMENTARII

Misterul dispariției din Orășelul Copiilor

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Ploua cu bulbuci când am primit un mesaj înspăimântător: a dispărut copilul care mângâia calul din Orășelul Copiilor! 

M-am înecat cu dumicatul (pentru că mâncam și eu, ca omul, după o zi de muncă) și am îngăimat o întrebare:

-Poftim?!

-A dispărut statuia cu copilul, jocheu, muschetar, băiat, fetiță, ce-o fi fost, aia de lângă cal!

Atunci am înțeles ce grozăvie se-ntâmplase. Mi-am pus pălăria și pardesiul de detectiv, am înhățat lupa și am plecat în Orășel să investighez. Când am ajuns la locul abominabilei răpiri am început să interoghez statuile* parcului în stânga și-n dreapta, doar-doar oi afla ceva despre dispariția copilului.

O fetiță cuminte și puțin naivă tot încerca să-mi explice că statuia copilului s-a ridicat la cer, în timp ce un grup de micuți care stăteau înghesuiți pe un buștean susțineau că ei nu văzuseră nimic, erau prea ocupați să mângâie porumbelul. O puștoaică de vreo 8 anișori a început să urle imediat ce m-am apropiat de ea. Degeaba i-am zis că sunt detectiv, i-am arătat și lupa, până n-am plecat de lângă ea nu s-a oprit din chirăit. M-am dus la un băiețel care se dădea cu broasca, i-am spus că dispăruse copilul cu cal și inițial am crezut că știe ceva, dar puștiul n-a cooperat deloc. Tot trăgea broasca de coadă.

statuile din oraselul copiilor

Cazul părea de nerezolvat. M-am întors acasă și am întrebat-o pe doamna care anunțase dispariția dacă știe mai multe amănunte. Aparent, cei de la poliția comunitară îi spuseseră (ca s-o inducă în eroare, desigur) că statuia ar fi la ADP, pentru păstrare. Ha!

Cercetările continuă. O să citesc, în primul rând, romanul Rodicăi Ojog Brașoveanu, „Dispariția statuii din parc”, ca să mă inspir. Apoi o să-mi șterg lupa și o să-mi dau pardesiul la curățat. E bine să o iau metodic.

*Conform unui articol de la Digi24, în Orășelul Copiilor sunt 19 statuete din bronz, cu tot cu Atlas-ul de la intrare, care au costat 112.000 lei. Alături, în parcul Lumea Copiilor, se găsesc nu mai puțin de 89 de statui, provenite din donații.

 

 

Surse foto principală:

Stânga: fjphotoagency.ddt.ro, foto credits: Flori Jianu
Foto credits dreapta: Tatiana Florentina Nicolescu

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Laurentiu LAZAR
  2. Andrei
  3. Remus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.