Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

17

mai 2018

0

COMENTARII

Ce e de văzut la Noaptea Muzeelor 2018 în Sectorul 4

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Noaptea Muzeelor 2018
Du povestea mai departe...

Sâmbătă se deschid larg porțile muzeelor pentru o noapte în care se celebrează arta, istoria, știința și creativitatea. Totuși, dacă vreți să rămâneți aproape de casă în noaptea de 19 mai, iată ce puteți vizita gratuit în sectorul 4.

Noaptea Muzeelor 2018

Cimitirul Bellu

Noaptea Muzeelor 2018

Foto credits: Ștefan Jurcă

Memoria Marii Uniri în Muzeul Bellu

Evenimentul este dedicat memoriei Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și are drept principal scop descoperirea de către vizitatori a principalelor personalități militare, politice și culturale ce au contribuit la înfăptuirea României Mari și odihnesc în prezent în Cimitirul Șerban Vodă-Bellu. Pe întreagă durata evenimentului, între orele 17-24, vor fi organizate tururi ghidate la mormintele personalităților vizate – vizitatorii fiind implicați într-un concurs de cultură generală, iar în fața capelei mari a cimitirului va fi amplasată o scenă unde se va desfășura programul artistic, constând din reprezentații de muzică, proiecții de filme documentare și piesă de teatru.

Acces: gratuit

Orar: 17:00 – 24:00

Adresă: Calea Șerban Vodă, nr. 249, sector 4, București

 

Muzeul Municipiului București – Muzeul „Ligia și Pompiliu Macovei”

 

EVENIMENT SPECIAL:

Concert De la Paris la Micul Paris, cu Alexandru Burcă, pian şi Diana Tudor, soprană, 20:00

Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei se află în reşedinţa particulară a donatorilor, într-un imobil ridicat la începutul secolului XX, în stil eclectic francez, în apropierea Parcului Carol I. Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei este ultima intrată în patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti (1992) şi reprezintă viziunea de ambientare estetică a doi oameni de formaţie artistică. Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei reprezintă o incursiune culturală originală în epoci şi locuri diferite, colecţia fiind formată din: lucrări de artă plastică; sticlă, ceramică, metal, mobilier şi textile decorative din diverse perioade şi zone culturale; un important fond al lucrărilor de pictură ale Ligiei Macovei dar şi o semnificativă bibliotecă de artă.

Acces: gratuit

Orar: 18:00 – 01:30

Adresă: Str. 11 iunie nr. 36-38, sector 4, București

 

Casa memorială „George și Agatha Bacovia”

Noaptea Muzeelor 2018

Sursa: www.mnlr.ro

Noaptea muzeelor 

19.00: Concert Ovidiu Mihăilescu

Casa în care a locuit poetul George Bacovia (1881-1957), în perioada 1933-1957, a devenit casă memorială în anul 1966. Din anul 1933, Bacovia s-a stabilit la București împreună cu soția sa, Agatha Grigorescu Bacovia (1895-1981), și unicul lor fiu, Gabriel, într-o casă modestă de pe strada Frăsinetului. Pe la începutul secolului XX, zona aparținea Comunei Șerban Vodă, fiind situată în suburbia Bucureștiului. Casa a fost construită cu ajutorul unui împrumut al soției, obținut de la Casa Corpului Didactic, iar construcția a durat aproximativ o lună, Agatha fiind diriginte de șantier. Casa a devenit muzeu încă din anul 1958, la un an după moartea poetului, datorită Agathei.

Acces: gratuit

Orar: 10.00 – 22.00

Adresă: Str. George Bacovia nr. 63, sector 4, București

 

Casa memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”

Noaptea Muzeelor 2018

Noaptea muzeelor la Mărțișor

19.00: Mircea Vintilă în Grădină la Mărțișor

20.00: Maria Gheorghiu în Grădină la Mărțișor

Casa memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, un spațiu inedit datorită istoriei și amintirilor pe care le poartă cu ea, se află în casa în care a locuit poetul, unul dintre cei trei mari inovatori ai limbajului poetic românesc, începând cu anul 1930, și s-a întipărit în memoria locală sub denumirea de „Mărțișor”. Conform dorinței testamentare a scriitorului, începând cu anul 1974, aceasta a devenit casă memorială.

Acces: gratuit

Orar: 10.00 – 22.00

Adresă: Str. Mărțișor nr. 26, sector 4, București

 

Liceul de coregrafie „Floria Capsali”

Noaptea Dansului

Tema principală a evenimentului este motivarea copiilor pentru a adopta un stil de viață sănătos și activ.  Totodată, principalul obiectiv îl reprezintă informarea publicului asupra carierei artistice de balerin- dansator.

 

PROGRAMUL LICEULUI DE COREGRAFIE FLORIA CAPSALI – NOAPTEA DANSULUI

  • 20:00-20:10 – Expoziția “Istoricul liceului”, prof. de Istoria baletului, Ileana Sora- parter
  • 20:15-20:30 – Dans clasic și Dans contemporan, clasa a V-a, prof. Doina Crăciun, prof. Simona Paraschivu- etaj 2
  • 20:30-20:40 – Recital de pian, clasa prof. Luiza Catana- etaj 2
  • 20:45-21:00 – Dans românesc, clasa a VI-a, prof. Iacob Macrea- etaj 2

21:05 – 21:15 – Expoziția “Istoricul liceului”, prof. de Istoria baletului, Ileana Sora- parter

  • 21:15-21:35 – Dans de caracter, clasa a VIII-a, prof. Madalina Mechenici- etaj 2
  • 21:35-21:55 – Dans contemporan, clasele a XI-a- a XII–a, prof. Doina Georgescu- etaj 2

22:00-22:10 – Expoziția “Istoricul liceului”, prof. de Istoria baletului, Ileana Sora- parter

  • 22:10-22:30 – Duet de dans clasic, clasele a IX-a –a XI-a, prof. Marian Horhotă- etaj 2

 

Acces: gratuit

Orar: 20.00 – 22.00

Adresă: Strada Capitan Gh Preotescu nr 9, sector 4, București

 

Chiar dacă nu se află în sectorul 4, Casa Experimentelor merită vizitată din două motive: e totuși la o aruncătură de băț, vizavi de Parcul Natural Văcărești, în Vitan, și găsiți acolo o drăcovenie care vă electrizează părul într-o coafură cu care o să faceți ravagii pe Facebook :).

Casa Experimentelor

Casa Experimentelor – Centrul Științific Român la Noaptea Muzeelor

Vizitatorii vor avea la dispoziție spațiul expozițional pentru o durată de o oră fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se fără rezervare în ordinea sosirii. Accesul mașinilor în parcare nu va fi permis, aceasta fiind lăsată la dispoziția vizitatorilor care vor aștepta intrarea în Casă.

La fiecare oră se vor face show-uri demonstrative cu Patul Fakirului unde experimentăm cum este să stai pe 2100 de cuie, Bobina Tesla cu ajutorul căreia realizăm fulgere adevărate în Casă și Generatorul Van de Graaff. Cei care doresc să experimenteze Generatorul Van de Graaff, să simta energia electrostatică și să-și ”coafeze” părul, vor achita la recepție o taxă modică de 5 lei / persoană.

Acces: Acces gratuit în Centrul Științific, fără rezervare, în ordinea sosirii, în grupuri de câte 60 de persoane; electrizarea părului la Generatorul Van de Graaff se va derula pentru o taxă modică de 5 lei / persoană, achitată la recepție.

Orar: 20.00 – 01.00

Adresă: Calea Vitan nr 242 – Intrarea prin Splaiul Unirii, sector 3, București

 

Sursa foto principală: Facebook@Noapteamuzeelor, afiș realizat de Mura

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.