Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

22

ianuarie 2018

0

COMENTARII

Strada e puterea celor fără de putere

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

proteste București
Du povestea mai departe...

Sâmbătă s-au strâns în centrul Bucureștiului în jur de 60.000 de oameni ca să protesteze împotriva modificărilor aduse legilor Justiției, Codurilor Penale și a schimbărilor din domeniul fiscal. Au protestat oameni din toate cartierele capitalei, dar și din numeroase orașe din provincie. Din Cluj au venit ardeleni pe jos, prin ploi și ninsori, iar din Sahara s-au transmis mesaje de solidaritate pentru cei care au ieșit în stradă. Postul de televiziune Euronews a transmis live protestul anticorupție și a setat ca fotografie de copertă pe Facebook o imagine de la manifestație.

Au fost și câteva momente tensionate. Un jandarm a lovit manifestanți, printre care și un bătrân, în Piața Universității pentru că „ şi-a pierdut calmul sub presiunea mulţimii care încerca cu forţa să desfacă barajul”, a explicat ulterior Jandarmeria.

De ce am ieșit iar în stradă, în loc să stau la căldură și să caut, eu știu, pe net sau prin anticariate, poze din interbelic cu șoseaua Olteniței? Pentru că, din punctul meu de vedere, PSD nu este preocupat de îndeplinirea programului de guvernare al țării (cel pentru care a primit voturile românilor și de atunci încoace îl modifică după bunul plac) ci de rezolvarea unor meschine probleme penale ale grupului Dragnea, printr-un abuz împotriva justiției.

De altfel, știm și noi, bercenarii, foarte bine cum e cu gânditul și răzgânditul celor din PSD. Un exemplu din ograda noastră îl dă chiar domnul primar, care la începutul lui 2017 ne încânta cu scăderea taxei de salubrizare, pentru ca la sfârșitul anului să o majoreze. Despre taxa de salubrizare am scris de altfel pe larg aici.

PSD-ALDE este o coaliție care demite un prim-ministru (Grindeanu) motivând că a îndeplinit doar 13% din programul de guvernare, pentru a aduce în fruntea guvernului un alt prim-ministru (Tudose) a cărui realizare constă în îndeplinirea a numai 3% din programul de guvernare. Apoi, când acesta nu și-a asumat noile legi ale justiției, a fost înlocuit imediat cu o doamnă care, după 9 ani de activitate ca europarlamentar nu știe că Iran și Pakistan nu sunt state membre ale Uniunii Europene. De aceea, eu cred că PSD-ALDE nu este o coaliție în stare să guverneze o țară și de aceea ies, ca și anul trecut, la proteste.

În orice altă situație, o incompetență precum cea de care dă dovadă partidul de guvernământ ar fi fost sancționată. Din păcate, în cazul acesta, singura sancțiune despre care putem vorbi e în puterea celor fără de putere, vorba lui Vaclav Havel, în puterea societății civile.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.