Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

12

iunie 2019

1

COMENTARII

Statuia ”Tinerețe” din Berceni s-a întors acasă după un an de exil!

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Tinerețe
Du povestea mai departe...

Mare mi-a fost mâhnirea când am văzut că statuia Tinerețe de pe Bulevardul Obregia a fost pusă la pământ, asta se întâmpla cam acum un an, și dusă undeva să fie, cică, restaurată. De atunci am tot încercat să aflu ce s-a întâmplat cu simbolul Berceniului și ce-o fi pătimit. Ei, și acum vine și vestea aia bună de care nu credeam să mai aud. Statuia s-a întors acasă, zilele astea. Iar ăsta e mare lucru.

Am aflat vestea bună de la Mihnea Dobre (USR) și am verificat informația și din alte surse. Și da, se confirmă. Până și primarul a pus ceva pe Facebook pe tema asta. Interesant este faptul că statuia nu a fost doar reamplasată pe Obregia, ci a fost și recondiționată. Ceea ce mă bucură nespus de mult.

Acum, nu știu dacă intenția primăriei a fost, după trântirea la pământ a monumentului cu atâta avânt adepist (știu că soclul a fost pur și simplu distrus), să o readucă la viață ulterior, dar cert este că toată lumea a făcut scandal și a pus presiune pe autorități și pare-se că treaba asta a avut efect.

Din păcate, nu am timp să colind după poze zilele astea, dar vă promit că-i fac o vizită Tinereții cât de curând pentru o frumoasă șendință foto, așa, ca de copertă de revistă 🙂


Anul trecut, prin ianuarie, am scris și povestea ei, cu ceva timp înainte să fie prigonită de muncitori: Am găsit-o! Tinerețea se află în Berceni!

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. Alexandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.