Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

28

martie 2024

2

COMENTARII

Și totuși, teatrul promis în sectorul 4 va fi construit până la urmă!

Scris de , in categoriaActualitate, Jurnal de Berceni, Povești de azi

teatrul
Du povestea mai departe...

Nu știu dacă vă amintiți, dar prin noiembrie 2020 „țipam” pe Berceni de Poveste că nu avem un teatru în sectorul 4, deși ni se promisese, cu vreo patru ani în urmă, construirea unuia. Tot cam pe atunci, primăria scotea din mânecă un comunicat de presă fermecat prin care spunea așa: „Primăria Sectorului 4 a încheiat astăzi procedura de proiectare a clădirii ce va găzdui primul centru multi-cultural construit vreodată în Sectorul 4, urmând ca în perioada următoare, să fie lansată licitația publică privind construirea primului teatru amenajat vreodată în sudul Bucureștiului. (…) ce va fi construit în imediata apropiere a celui mai mare parc ce se amenajează în zona de sud a Sectorului 4, parcul Tudor Arghezi, care va purta numele marelui scriitor ce a trăit și a creat în Sectorul 4.”

Am tresărit de bucurie și m-am pus pe scris că să vă dau și vouă marea veste: vom avea un teatru în sector! Doar că era o mică problemă pe care nu doar eu n-am intuit-o, ci se pare că nici măcar primăria. Parcul unde urma să fie construit teatrul …nu exista încă. Apoi s-a așternut iar praful pe proiectul “coltoral”. Un an mai târziu, prin 2021, primarul de la 4, același primar care e și acum, ieșea pe sticlă într-o emisiune a lu Floriiiiin Călinescu și zicea că teatrul ăla promis în Sectorul 4 se face până la urmă. Vă dați seama că iar am sărit în sus de entuziasm ca și cum nu m-aș mai fi fript anterior cu promisiuni. Construirea urma să demareze la anu’, adică în 2022. Doar că nu s-a mai întâmplat. Dar hei, speranța moare ultima.

Suntem în 2024, iar astăzi e Ziua Mondială a Teatrului, ocazie cu care primarul de la 4 zice public, pe Facebook, că nu a renunțat niciodată la idee: 

„Da! Construim un teatru în Sectorul 4! Mai exact în centrul sectorului, într-o zonă accesibilă pentru publicul de toate vârstele. Nu am renunțat niciodată la această idee, pentru că, în definitiv, accesul la cultură nu este un moft, ci o necesitate.”, promite Daniel Băluță într-o postare pe Facebook.

Tot de pe Facebook, din comentariile și răspunsurile primarului la postarea cu pricina, mai aflăm ceva important, un detaliu care pe mine una nu poate decât să mă bucure. Mai exact, teatrul, care se pare că de data asta chiar se va construi, nu va răsări în Parcul Tudor Arghezi, ci la noi în Berceni, în Parcul Orășelul Copiilor, pentru că, așa cum explică și primarul, “am decis să îl facem într-o zonă accesibilă pentru toată lumea”.

Trag linie și spun așa: Marilena e destul de credulă de felul ei dar, pentru că Marilena s-a fript cu iaurt cultural de vreo două 3 ori când a scris de noul teatru din sectorul 4, acum o să sufle bine de tot înainte să fie dezamăgită din nou. Nu zic că proiectul nu se va face, dar de data asta vreau să văd ceva concret. Până atunci, mă uit la simulările grafice cu teatrul ce va fi (sper eu) să fie:

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Sebastian Eugen Cudrici
  2. D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.