Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

23

august 2017

0

COMENTARII

Ce se mai întâmplă cu bibliotecile din cartierul Berceni

Scris de , in categoriaClubul de lectura, Jurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Anul trecut, într-o zi ploioasă, s-a trezit Sherlock Holmes-ul din mine și-am plecat prin Berceni să investighez situația bibliotecilor de cartier. Presupunerile mele pesimiste, că în locul lor s-ar fi deschis bănci, farmacii sau Mega Image-uri, au fost însă spulberate odată cu vizita la prima bibliotecă de pe listă. Am stat atunci de vorbă cu doamnele bibliotecare, m-am înălțat curioasă pe vârfuri încercând să citesc titlurile cărților de pe rafturile de sus și am aflat detalii despre o mulțime de activități organizate în spațiile modernizate, dotate cu computere, în care domnea o atmosferă primitoare.

Anul acesta am decis să văd cum se prezintă bibliotecile din cartierul Berceni și în mediul online, oricum cei mai mulți dintre noi stăm o mare parte din timp aplecați asupra telefoanelor mobile, atenți să nu pierdem cumva conexiunea la strașnicul world wide web.

BIBLIOTECA ”OTILIA CAZIMIR”

biblioteca Otilia CazimirModernizată în 2007, biblioteca pentru copii „Otilia Cazimir” e foarte apreciată de micii cititori. La ultima vizită am ascultat amuzată un puști care venise „cu treabă” la calculator și povestea cu pasiune despre cartea pe care aproape o citise (mai avea vreo zece pagini), dar nu-i mai știa titlul. Știa doar că era cu voievozi români.

De pe pagina de Facebook aflăm că biblioteca organizează ateliere de geografie, adresate intervalului de vârstă 7-9 ani, ateliere de lectură, dezbatere și creație, improvizații cu păpuși inspirate din povești celebre, dar și alte activități distractive și educative. De exemplu, pentru că surprizele sunt palpitante, la biblioteca „Otilia Cazimir” poți să-ți dai și întâlniri „pe neve” cu cărțile, adică să alegi o carte fără să-i vezi coperta.

 

 

BIBLIOTECA „ALEXANDRU MACEDONSKI”

biblioteca alexandru macedonskiAici am avut iar o mică surpriză, anul trecut, pentru că dis de dimineață (era abia ora 10), deja câțiva locuitori din blocurile vecine scotoceau rafturile în căutarea cărților dorite.

Întâlnirea „pe neve” cu o carte este și aici unul dintre evenimentele apreciate de locuitorii din cartier, alături de atelierele de origami și pictură pentru copii, iar pentru specialistele în arta tricotatului și domnisoarele care vor să treacă de la nivelul fular&bentiță la nivelul pulover cu șerpișori există atelierul „Fire de lana in maini de aur”.

Însă, atenție! Începând chiar de asătzi, 23 august, pentru aproximativ 30 de zile, biblioteca „Alexandru Macedonski” va fi închisă pentru renovare. Puteți verifica pagina de Facebook pentru noutăți.

 

 

BIBLIOTECA „GEORGE COȘBUC”

La biblioteca din partea veche a cartierului Berceni, de pe strada Radului (denumită astfel în onoarea fiului doctorului Anton Colorian, unul din întemeietorii cartierului), am aflat anul trecut despre cititorul care a împrumutat o carte în copilărie și a returnat-o -mustrat de conștiință- când a devenit polițist, și că preferintele cititorilor din zona Brâncoveanu variază de la literatura fantasy (seriile „Instrumente mortale”-de Cassandra Clare, „Casa nopții” – de P.C. Cast si Kristin Cast), S.F. (seria „Divergent”) la romanele thriller, de aventuri, polițiste, self help, dar au mare căutare și cărtile în limba engleza.

Anul acesta aflăm că s-a îmbunătățit sistemul informatic, și că vă așteaptă și aici o mulțime de ateliere interesante și distractive.

Puteți afla noutățile bibliotecii „George Coșbuc” chiar de pe pagina lor de Facebook.

biblioteca george cosbuc

 

*Imaginile provin din arhiva Facebook a bibliotecilor menționate

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.