Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

26

decembrie 2016

0

COMENTARII

Pe linia 1 vor circula două tramvaie pictate cu graffiti

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

De astăzi, dacă aveți drum pe la Șura Mare, Cuțitul de Argint, pe Calea Șerban Vodă sau pe Șoseaua Viilor, fiți cu ochii-n patru după unul din cele două tramvaie pe care sunt reprezentate artistic scene din viața bucureștenilor. Este vorba de două garnituri de tramvai pictate cu graffiti, care vor circula ”cu stil și farmec” pe linia 1 începând din data de 26 decembrie 2016.

Sursa: Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic Bucuresti

Sursa: Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic Bucuresti

Sună ca o expoziție de artă călătoare, și chiar asta este. Proiectul “CoolTOURal Bucureşti” încearcă să îmbine arta stradală cu originalul imagisticii sculpturale a Bucureștiului, dând tinerilor posibilitatea de a-și exprima viziunea asupra orașului, prin prisma obiectivelor cultural-turistice și a istoriei tramvaiului. În urma concursului de proiecte, echipele câștigătoare (TrustBe și V.I.C.T.O.R. ) s-au pus pe treabă, iar cele două tramvaie au primit o nouă înfățișare.

Proiectul cultural își propune să descurajeze astfel vandalizarea monumentelor de for public, a mijloacelor de transport în comun și diminuarea fenomenului ilegal de grafitti, făcând călătoria cu RATB mai atractivă pentru locuitorii capitalei și pentru turiști.

Proiectul “CoolTOURal Bucureşti” a fost inițiat de Primăria Capitalei, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

 

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.